Anesthesiemedewerker

Anesthesiemedewerker

Inservice opleiding

AnesthesiemedewerkerDe anesthesiemedewerker treft de anesthesiologische voorbereidingen op de operatiekamer, ontvangt de patiënt en begeleidt deze naar de operatiekamer. Daarnaast assisteert deze medewerker bij de diverse anesthesiologische technieken en bewaakt de vitale functies (ademhaling, bloeddruk e.d.) van de patiënt tijdens de operatie en op de uitslaapkamer.

De opleiding

De opleiding tot anesthesiemedewerker start in september 2017 en is een inservice opleiding. In de Beroepsvoorbereidende Periode (BVP) start je met het eerste theoretische gedeelte van de opleiding, die wordt verzorgd door de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. In een groep met studenten, afkomstig uit verschillende ziekenhuizen, volg je de opleiding. Na deze periode worden theorie en praktijk gedurende ongeveer 2,5 jaar gecombineerd. Het leren in de praktijk gebeurt vooral door middel van stages op het operatiecentrum, waar je begeleid wordt door gediplomeerde collega's en de opleidingscoördinator van het operatiecentrum. Deze coördinator is de schakel tussen het opleidingsinstituut en het ziekenhuis.

Als je de opleiding hebt afgerond, ben je in staat te assisteren en zorg te verlenen in dit medisch-assisterende beroep. Omdat theorie en praktijk elkaar goed afwisselen, ontwikkel je een hoge mate van deskundigheid en verantwoordelijkheid om als anesthesiemedewerker te kunnen functioneren.

Vooropleiding

Om aan de opleiding te mogen beginnen moet je aan tenminste één van de volgende opleidingseisen voldoen:
  • HAVO of VWO (bij voorkeur het profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid);
  • VHBO (bij voorkeur met een exact vakkenpakket);
  • HBO of MBO (bij voorkeur met een exact vakkenpakket). Diploma MBO doktersassistent of apothekersassistent, voorafgegaan door MAVO, niveau 4.
Daarnaast gaat onze voorkeur uit naar kandidaten met een afgeronde vervolgopleiding, bij voorkeur de opleiding tot verpleegkundige. Ook moet je minimaal 17 jaar zijn op de dag dat de opleiding begint.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot anesthesiemedewerker voor het schooljaar 2017-2018? Solliciteer dan vόόr 1 januari 2017 via onze website op de opleidingsplaats Leerling anesthesiemedewerker.

Meer weten?

Kijk ook eens op het portaal: www.han.nl/oaamAnesthesiemedewerker aan het woord from OAAM on Vimeo.


Laatst bijgewerkt op: 15-02-2017

Deel deze pagina: