Cardiocare-verpleegkundige

Cardiocare-verpleegkundige

verpleegkundige vervolgopleiding

Randvoorwaarden toelating:

  • Voor het volgen van de vervolgopleiding tot cardio-care-verpleegkundige geldt de voorkeur voor een dienstverband van tenminste 90%. Afhankelijk van al eerder verworven competenties is, in overleg, een part-time dienstverband ook mogelijk.
  • Voorafgaande aan de CCU-opleiding wordt er 2 maanden voorgewerkt.
  • De duur van de verpleegkundige vervolgopleiding tot Cardio- Care-verpleegkundige bedraagt 12 maanden.
  • Het theoretische gedeelte van de opleiding tot Cardio- Care-verpleegkundige wordt gevolgd aan de Radboud Health Academy te Nijmegen.
  • Het onderwijssysteem is modulair opgezet, voor het volgen van de opleiding Cardio- Care-verpleegkundige volgt de student drie modules.
Zie ook: algemene toelatingsvoorwaarden

Cardio Care-verpleegkundigen vervullen hun functie binnen de afdeling SCU/CCU/EHH. Naast de cardiologische patiënten worden op deze afdeling ook SCU (Stroke Care)-patiënten opgenomen en verpleegd.
Cardiologische patiënten worden rechtstreeks opgenomen op de acute kamer van de SCU/CCU/EHH. Hier vindt screening, observatie en behandeling plaats. Wanneer een diagnose is gesteld worden de patienten verhuisd naar de CCU of EHH.

Functie Cardio- Care-verpleegkunde

Functieomschrijving

Je verleent als CCU verpleegkundige zorg aan patiënten met een bedreigende of falende circulatie door hartproblemen. Bij patiënten met acute hartproblemen bewaak en ondersteun je de vitale organen. Je moet snel en efficiënt kunnen werken en je moet de gezondheidstoestand van de patiënt goed en snel kunnen beoordelen. Daarnaast heb je een belangrijke rol in de opvang en begeleiding van de familie van patiënten.
De CCU-verpleegkundige neemt deel aan het reanimatie en SIT team.
De CCU-verpleegkundige moet in staat zijn kennis en kunde over te brengen aan beginnende beroepsbeoefenaars, stagiaires van andere disciplines of nieuwe collega's.

Laatst bijgewerkt op: 16-03-2018

Deel deze pagina: