search

Contracten met zorgverzekeraars 2022

Wordt uw behandeling vergoed?

Gepubliceerd op: 23 november 2021

Kiest u voor een behandeling in het Slingeland Ziekenhuis, dan wilt u natuurlijk weten of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:

  • Heeft uw zorgverzekeraar een contract met het Slingeland Ziekenhuis afgesloten en zijn daar nog voorwaarden aan verbonden?
  • Welke polis heeft u afgesloten bij uw zorgverzekeraar?
  • Hoe hoog is uw eigen risico?

Stand van zaken contracten met zorgverzekeraars

In onderstaand overzicht geven wij de stand van zaken weer van de contracten die het Slingeland Ziekenhuis heeft afgesloten met zorgverzekeraars voor het jaar 2022.

Betekenis symbolen tabel

Vinkje: er is een contract voor 2022 tussen het Slingeland Ziekenhuis en deze zorgverzekeraar.

bij Zilveren Kruis: het Slingeland Ziekenhuis heeft geen contract voor de Basis Budget-polis en de ZieZo Selectief-polis.

** bij VGZ: het Slingeland Ziekenhuis heeft geen contract voor de Gewoon-Zekur polis (ZEKUR is een merk van Univé).

Staat uw zorgverzekering er niet bij?

In de tabel hierboven staan alle grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan de zorgverzekeringen per concern van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke van de grote zorgverzekeraars uw zorgverzekering valt. 

Wat betekent het voor u?

Let op: zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed. Pas vooral op met zogenaamde budgetpolissen. 

Geen contract

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het Slingeland Ziekenhuis? Dan moet u waarschijnlijk zelf bijbetalen voor de zorg die wordt verleend. Elke zorgverzekeraar hanteert daarvoor andere regels.


Wel een contract

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het Slingeland Ziekenhuis, is dat gunstig voor de vergoeding van eventuele zorg in het Slingeland Ziekenhuis in 2022. Behandelingen uit de basisverzekering worden in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de hoogte van uw eigen risico. Neem daarom altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u naar het ziekenhuis gaat om na te gaan welke voorwaarden voor u gelden.

Voor meer informatie bekijk Betaling en vergoeding van de zorg.

 

Laatst bijgewerkt op: 02 december 2021

Direct naar

web-mondneusmasker1.png
Mondneusmasker voor kinderen vanaf 9 jaar