Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Contracten met zorgverzekeraars 2022

Wordt uw behandeling vergoed?

Gepubliceerd op: 01 december 2021

Kiest u voor een behandeling in het Slingeland Ziekenhuis, dan wilt u natuurlijk weten of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:

 • Heeft uw zorgverzekeraar een contract met het Slingeland Ziekenhuis afgesloten en zijn daar nog voorwaarden aan verbonden?
 • Welke polis heeft u afgesloten bij uw zorgverzekeraar?
 • Hoe hoog is uw eigen risico?

Contracten met zorgverzekeraars

Slingeland Ziekenhuis heeft met alle grote zorgverzekeraars een contract. Dat zijn Menzis, Zilveren Kruis*, VGZ*, CZ, ASR, DSW, ONVZ, ENO, Zorg en zekerheid, Caresq.

*Geen contract voor de volgende polissen

Het Slingeland Ziekenhuis heeft geen contract voor:

 • Zilveren Kruis - voor:
  • de Basis Budget-polis
  • de ZieZo Selectief-polis 
 • VGZ- voor:
  • de Gewoon-Zekur polis (ZEKUR is een merk van Univé, onderdeel van de Coöperatie VGZ).

 

Staat uw zorgverzekering er niet bij?

In de tabel hierboven staan alle grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan de zorgverzekeringen per concern van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke van de grote zorgverzekeraars uw zorgverzekering valt. 

Geen contract

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het Slingeland Ziekenhuis? Dan moet u waarschijnlijk zelf bijbetalen voor de zorg die wordt verleend. Elke zorgverzekeraar hanteert daarvoor andere regels.


Wel een contract

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het Slingeland Ziekenhuis, is dat gunstig voor de vergoeding van eventuele zorg in het Slingeland Ziekenhuis in 2022. Behandelingen uit de basisverzekering worden in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de hoogte van uw eigen risico. Neem daarom altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u naar het ziekenhuis gaat om na te gaan welke voorwaarden voor u gelden.
Let op: zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed. Pas vooral op met zogenaamde budgetpolissen.

Meer informatie

 

Laatst bijgewerkt op: 17 november 2022

Direct naar

geen-handen-schudden-1.jpg
Blijvende maatregelen in het Slingeland om verspreiding van luchtweginfecties te voorkomen