search

Druk in het ziekenhuis loopt op: geplande zorg wordt uitgesteld

Gepubliceerd op: 12 november 2021

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen neemt in korte tijd fors toe. De druk op de zorg is hoog. Deze druk voelen wij ook in het Slingeland Ziekenhuis. We leggen u graag uit hoe de situatie op dit moment is en wat dit voor u als patiënt betekent.

 

Huidige situatie

Niet alleen het aantal coronapatiënten neemt in korte tijd fors toe, ook de druk op de acute zorg is enorm. Daarnaast bevinden we ons in het griepseizoen, wat er voor zorgt dat er in deze periode meer opnames zijn dan normaal. Dit alles zorgt ervoor dat de druk op ons personeel onverminderd hoog is. Desondanks doen zij er alles aan om alle patiënten de zorg en aandacht te geven die zij nodig hebben. De veerkracht en flexibiliteit van ons zorgpersoneel is bewonderenswaardig te noemen. Daar zijn wij trots op en dankbaar voor. Toch maken ook wij ons zorgen over de huidige situatie en wat ons nog te wachten staat.

Geplande zorg wordt uitgesteld

Helaas zijn wij door de extra zorg voor coronapatiënten genoodzaakt de reguliere zorg voor een groot deel af te schalen. Dit betekent dat een groot aantal behandelingen, operaties of polikliniekafspraken wordt uitgesteld. Dit gebeurt alleen als dit medisch verantwoord is. Als uw operatie, behandeling of afspraak niet doorgaat, neemt het ziekenhuis contact met u op. Als u niets hoort, gaat de geplande zorg gewoon door zoals is afgesproken.

Wij zijn ons ervan bewust dat het uitstellen van een behandeling of operatie impact heeft op u als patiënt. We doen daarom ons uiterste best dit zoveel mogelijk te voorkomen. Tegelijkertijd vragen wij uw begrip voor deze situatie.

Maatregelen in ons ziekenhuis

In het ziekenhuis komen veel kwetsbare patiënten. Om deze patiënten te beschermen en het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden, vragen wij iedereen die ons ziekenhuis betreedt zich hieraan te houden. Een overzicht van alle maatregelen vindt u hier.  

 

Laatst bijgewerkt op: 15 november 2021

Direct naar

web-mondneusmasker1.png
Mondneusmasker voor kinderen vanaf 9 jaar