Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Expositie juni en juli in het Slingeland Ziekenhuis

Gepubliceerd op: 04 juni 2022

In de komende maanden juni en juli 2022 zijn er nieuwe exposities te bekijken in het Slingeland Ziekenhuis. Vier verrassende kunstenaars tonen hun werk op diverse plaatsen in het ziekenhuis. 
De exposities worden georganiseerd en ingericht door de kunstcommissie. U bent van harte uitgenodigd om deze expositie met prachtige kunstwerken te komen bekijken.

Lida Bosman:

Schilderijen in de gang naar N0 (AOA)

Lida Bosman (Didam) is 15 jaar geleden begonnen met haar hobby, wat haar veel rust en voldoening geeft. 

Haar schilderijen zijn in acryl en olieverf maar sinds 2 jaar is ze overgegaan naar alleen olieverf omdat de kleuren fijner in elkaar overvloeien en het schildert prettiger. Het schilderen van dieren en stillevens heeft haar voorkeur.

Jan ten Damme:

Beelden en objecten in de Binnentuin

Jan ten Damme (Winterswijk) is 20 jaar geleden begonnen met het maken van roestvrij stalen objecten en plastieken, veelal als tuindecoratie. Sinds 5 jaar is hij ook bezig met het gieten van bronzen beelden. Bij het werken met beide soorten materialen speelt zijn beroepsachtergrond een rol. Voor het maken van bronzen objecten is het werktraject duidelijk langer maar het materiaal biedt meer mogelijkheden in vorm en detail. Qua stijl werkt hij zowel abstract als figuratief of maakt hij fantasie voorstellingen, maar altijd objecten die hemzelf aanspreken, zonder invloed van anderen.

Jim van Iterson:

Fotografie in de gang bij poliklinieken begane grond

Jim van Iterson (Zutphen) is een gepassioneerd fotograaf. Door intens te kijken vangt hij de essentie van het moment of de plek in een beeld.  Een beeld dat boeit door zijn schoonheid, de ontroering of de emotie. Jim is o.a. lid en voorzitter van het Fotografencollectief “De Zutphense”.  Van opname tot afdruk uit eigen hand, hij laat in zijn werk de fascinatie van het vastleggen van een lichtval zien, een interactie tussen mensen, een situatie die nooit meer terug komt, maar die iets zegt over de wereld.

 

Cris Beumer:

Houtwerk in de vitrines bij de centrale hal 

Chris Beumer ( Drempt) ontdekte na zijn pensionering, ongeveer 12 jaar geleden,  zijn passie voor het draaien van hout. Hij werkt met verschillende draaibanken; een grote voor het grovere werk en een kleine voor het draaien van bijzondere pennen. Deze pennen worden bijvoorbeeld gemaakt van olijfhout vanwege de lekkere geur en de prachtige tekening die deze houtsoort kenmerkt. Een echte voorliefde heeft hij voor het draaien van vazen en urnen. Beschadigd hout of hout met slaap heeft zijn voorkeur. Berken- of beukenhout waarop schimmels hun werk hebben gedaan, hierdoor zijn de mooiste  verkleuringen ontstaan.

Laatst bijgewerkt op: 07 juni 2022

Direct naar

geen-handen-schudden-1.jpg
Blijvende maatregelen in het Slingeland om verspreiding van luchtweginfecties te voorkomen