Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Exposities in de maanden augustus en september in het Slingeland Ziekenhuis

Gepubliceerd op: 31 juli 2022

In de maanden augustus en september exposeren er weer nieuwe kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de verrassende kunstwerken te komen bekijken.

Eline Visser:

Schilderijen in de gang naar afdeling N0 (AOA)

Eline (Millingen aan de Rijn ) is verpleegkundige in het Radboudumc. 

Al jong begon ze met tekenen en schilderen. Het geeft haar rust en ze kan hier haar fantasie in kwijt. Gedurende 3 jaar heeft ze schilderles gevolgd bij Ria Kooistra en daar veel technieken aangeleerd. De natuur is haar grootste inspiratiebron.

Youzan Chen:

Schilderijen in de gang bij poliklinieken begane grond

Youzan Chen (Doetinchem) komt van oorsprong uit China. Haar Chinese roots is dan ook in veel van werk terug te vinden. Het werk is divers maar haar voorkeur gaat uit naar portretten. Zo heeft ze een serie schilderijen van haar dochter gemaakt, van ieder jaar één. Ze geeft lessen aan jongeren en volwassenen en maakt graag een schilderij of tekening voor u. 

Els van der Meij:

Keramiek in de vitrines bij de centrale hal 

Els (Zelhem) heeft al 43 jaar een passie voor keramiek. Gestart bij de Gruitpoort (Doetinchem) en later bij de Mariënburg (Arnhem). In 1988 begonnen met Raku. Bij Raku keramiek wordt het voorwerp na biscuit bakken en glazuren in een gasoven tot 1000 graden gestookt, waarna het op zaagsel of papier gesmoord wordt. Hierbij dringt de reducerende atmosfeer oppervlakkig in het glazuur.  Door de temperatuurschok ontstaat de craquelé. Sinds 2004 wordt het werk door haar zelf opgebouwd en in haar eigen huis gestookt.  

Opbrengsten worden in zijn geheel gedoneerd aan de Prostaat Kanker Stichting.

Jan ten Damme:

Beelden en objecten in de Binnentuin

Jan (Winterswijk) is 20 jaar geleden begonnen met het maken van roestvrij stalen objecten en plastieken, veelal als tuindecoratie. Sinds 5 jaar is hij ook bezig met het gieten van bronzen beelden. Bij het werken met beide soorten materialen speelt zijn beroepsachtergrond een rol. Voor het maken van bronzen objecten is het werktraject duidelijk langer maar het materiaal biedt meer mogelijkheden in vorm en detail. Qua stijl werkt hij zowel abstract als figuratief of maakt hij fantasie voorstellingen, maar altijd objecten die hemzelf aanspreken, zonder invloed van anderen.

Laatst bijgewerkt op: 28 juli 2022

Direct naar

geen-handen-schudden-1.jpg
Blijvende maatregelen in het Slingeland om verspreiding van luchtweginfecties te voorkomen