Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Exposities in december en januari in het Slingeland Ziekenhuis

Gepubliceerd op: 02 december 2022

In de maanden december 2022 en januari 2023 exposeren er weer nieuwe kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte welkom om de kunstwerken van deze expositie te komen bekijken vanaf 4 december.

Ada Schreurs: Schilderijen 

in de gang naar afdeling N0 (AOA) 

Ada (Aalten) is geïnteresseerd geraakt in exposities en kunstmarkten, dit heeft haar aangezet om te gaan schilderen. Na aquarel- en tekenlessen is ze met olie- en acrylverf gaan schilderen met de natuur en mensfiguren als inspiratiebron.

Momenteel heeft ze het realisme losgelaten en schildert ze nu graag geabstraheerd zodat er wel een onderwerp zichtbaar blijft. Naast acryl en inkt werkt ze met structuren zoals marmermeel.

Studio El Papagayo: Objecten

Vitrines in de centrale hal

Ellen en Rina (Groenlo) zijn twee zussen die vanuit een gezamenlijke hobby en passie voor stoffen en materialen de krachten hebben gebundeld in Studio El Papagayo.
Hier komt hun creativiteit tot uiting door het maken van verschillende items en objecten zoals tassen, meditatie- en sierkussens.

Er wordt o.a. gebruik gemaakt van meubelstoffen en andere kwaliteiten stoffen in de mooiste combinaties en kleuren.  Mooie dingen maken tegen een betaalbare prijs is de visie van beide zussen en er is altijd ruimte voor het verwerken van persoonlijke wensen.   

Nicol Schreur: Schilderijen

Gang bij poliklinieken begane grond

Nicol (Terborg) is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en ze is o.a. werkzaam als docent Kunst Beeldende Vorming en kunst Algemeen.
Haar werk gaat over dat wat er is en tegelijkertijd ook weer niet. Dat wat niet tastbaar of zichtbaar is maar wel voor iedereen invoelbaar en te begrijpen is.

De techniek speelt in het werk van Nicol een belangrijke rol. De primitieve, eenvoudige druktechnieken, gecombineerd met schilder- en soms tekentechnieken, bieden de mogelijkheid het werk op te bouwen in lagen. Ondanks het feit dat door ervaring goed sturing is te geven aan het resultaat, zorgt het toeval dan soms toch voor een aangename verrassing.

Laatst bijgewerkt op: 02 december 2022

Direct naar

zorgverzekeraars-onderhandeling-2023-1.jpg
Slingeland nog niet rond met Menzis