Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Exposities in februari en maart

Gepubliceerd op: 28 december 2021

In de maanden februari en maart exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de nieuwe expositie met prachtige kunstwerken te komen bekijken, als u in het ziekenhuis moet zijn.

Jan ten Damme:

Beelden en objecten in de vitrines bij de centrale hal 

Jan (Winterswijk) is 20 jaar geleden begonnen met het maken van roestvrij stalen objecten en plastieken, veelal als tuindecoratie. Sinds 5 jaar is hij ook bezig met het gieten van bronzen beelden. Bij het werken met beide soorten materialen speelt zijn beroepsachtergrond een rol. Voor het maken van bronzen objecten is het werktraject duidelijk langer maar het materiaal biedt meer mogelijkheden in vorm en detail. Qua stijl werkt hij zowel abstract als figuratief of maakt hij fantasie voorstellingen, maar altijd objecten die hemzelf aanspreken, zonder invloed van anderen.

contact: j.a.ten.damme@hetnet.nl

Herman Peppelman:

Pentekeningen in de gang bij poliklinieken begane grond

Herman (Varsseveld) begon in 1973 met schilderen in olieverf. Hij schilderde voornamelijk boerderijen en landschappen maar na zo’n 10 jaar begon zijn interesse meer uit te gaan naar (pen)tekenen. Zijn pentekeningen gaan vooral over al het mooie wat de prachtige Achterhoek ons heeft te bieden. Zoals boerderijen, paarden, koeien, landschappen, bijzondere gebouwen en portretten. Herman is ook auteur en heeft verscheidene boeken geschreven met Achterhoekse verhalen over de eerste 70 jaren van de vorige eeuw met door hemzelf getekende illustraties.

contact: h.peppelman8@chello.nl

Cees Duindam:

Fotografie in de gang naar N0/AOA

Fotografie is voor Cees (Doesburg) een middel om te spelen met beelden waarin een verhaal wordt vermengd met vorm, licht en soms kleur. Historie en  maatschappelijke ontwikkelingen raken elkaar. Een zoektocht naar wat, hoe en waarom hij het wil laten zien en waarin hij op weg is zonder dat hij weet waar het eindigt.. In deze expositie gaat hij op zoek  naar wat De IJssel in de afgelopen eeuwen is kwijtgeraakt.  Onbekommerd kunnen stromen langs weelderig begroeide oevers en zijn loop kunnen verleggen. Efficiëntie prevaleert en heeft de vrijheid van de IJssel beknot.

website: www.ceesduindam.nl

Laatst bijgewerkt op: 25 april 2022

Direct naar

De entree van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis
Ontwerp nieuwe Slingeland Ziekenhuis is efficiënt en praktisch