Slingeland Ziekenhuis

Nucleair geneeskundigen


De nucleair geneeskundigen van het Slingeland Ziekenhuis, SKB te Winterswijk en Rijnstate te Arnhem werken inhoudelijk samen om in de regio optimale nucleair geneeskundige zorg aan te bieden. Zie: Nucleaire geneeskunde

Drs. W. van der Bruggen

All-round nucleair geneeskundige
(BIGnr. 
39062402501)
 
Aandachtsgebieden: cadiovasculaire, oncologische en musculosketale beeldvorming
Wouter van der Bruggen studeerde in 2002 af als epidemioloog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In het kader van deze studie voerde hij in 1999 klinisch epidemiologisch onderzoek uit op het gebied van prostaatkanker in NorthWest Hospital, Seattle, USA. Vervolgens studeerde hij geneeskunde aan de Radboud Universiteit en behaalde het artsexamen in 2004. In 2004 en 2005 werkte hij in dit ziekenhuis als arts-assistent niet in opleiding (ANIOS) op de cardio-thoracale chirurgie. Hierna volgde Wouter de opleiding tot Nucleair Geneeskundige in het Radboudumc, waarvoor hij onder andere werkzaam was als arts-assistent op de interne geneeskunde en de cardiologie in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen.
Sinds 2012 is hij actief als lid van de Bone & Joint Imaging Committee van de Europese vereniging voor nucleaire geneeskunde (EANM). Voor deze commissie schrijft Wouter mee aan internationale richtlijnen, houdt hij voordrachten op internationale wetenschappelijke congressen en zette hij met zijn collega’s nieuwe scholingen op in Wenen.

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds: januari 2010

Dr. B.F. Bulten

B.F. BultenAll-round nucleair geneeskundige
(BIGnr. 69912498401)
 
Ben Bulten studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en behaalde het artsexamen in 2010. Hierna volgde hij de opleiding tot Nucleair Geneeskundige in het Radboudumc te Nijmegen, in het kader waarvan hij 1,5 jaar in het Slingeland Ziekenhuis werkzaam was als arts-assistent Interne Geneeskunde. In 2014 rondde Ben de opleiding af en werkte hij een jaar als promovendus bij de Universiteit van Twente.
Sinds maart 2015 was hij reeds als waarnemer verbonden aan het Slingeland Ziekenhuis. Naast het Slingeland Ziekenhuis is hij werkzaam in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. In november 2016 is hij gepromoveerd op ‘de vroegdetectie van cardiotoxiciteit door anthracyclines bij vrouwen met borstkanker’.

Werkzaam in het Slingeland sinds: 2015Laatst bijgewerkt op: 14-11-2019

Deel deze pagina: