Opleiding Verpleegkundige

Opleiding Verpleegkunde

Opleiding verpleegkundige (alleen BOL en voltijd)

Als verpleegkundige lever je een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse verzorging van patiënten en verricht je diverse verpleegtechnische handelingen (bloeddruk meten, wonden verzorgen, temperatuur opnemen). Ook de lichamelijk en psychische voorbereiding van de patiënt op een onderzoek of operatie hoort hierbij. De verpleegkundige heeft intensief contact met de patiënt en vormt de schakel tussen de patiënt en de andere hulpverleners in het ziekenhuis.
Het Slingeland ziekenhuis biedt stagemogelijkheden voor studenten van de mbo en hbo voltijdse verpleegkundige opleidingen.

Het Slingeland Ziekenhuis biedt geen BBL/duale leerweg aan.

Leerunit

Een leerunit is een stagevorm waarbij een groep lerenden van zowel de mbo als hbo opleiding verpleegkunde, samenwerkend leren binnen de unit van een verpleegafdeling. Het leren van het verpleegkundige beroep staat tijdens de stage centraal. Studenten worden begeleid door speciaal opgeleide verpleegkundigen. Iedere leerunit heeft zijn eigen patiëntencategorie, zo leren de studenten ook de specialismen goed kennen. De leerunits maken deel uit van de afdelingen vaatchirurgie, cardiologie, interne geneeskunde/longziekten en maag-, darm- en leverchirurgie. Bij deze vorm van leren in de praktijk wordt nauw samengewerkt tussen school en ziekenhuis.

Slingeland-route

Weet je al (bijna) zeker dat je later in het ziekenhuis wilt gaan werken? Het Slingeland Ziekenhuis biedt een interessante leerroute aan: De 'Slingeland-route'. De Slingeland-route geeft je de mogelijkheid om al tijdens je opleiding verbonden te zijn met het ziekenhuis.
Je volgt de opleiding tot verpleegkundige bij één van de opleidingsinstituten en de stages in het Slingeland Ziekenhuis.
Informatie over de Slingeland-route:

Meer weten?

Wanneer je vragen hebt of meer wilt weten over de Slingeland-route, raadpleeg eerst hierboven de informatie per opleidingsinstituut. Vervolgens kan je contact opnemen met één van de medewerkers van de
werkeenheid Opleidingen van het Slingeland Ziekenhuis. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0314) 32 93 26. Je kunt ook een e-mail sturen: opleidingen@slingeland.nl.

Zie ook: www.facebook.com/leerunitsLaatst bijgewerkt op: 28-04-2017

Deel deze pagina: