Slingeland Ziekenhuis

Roken verboden in en om het ziekenhuis


RookbeleidIn en om het ziekenhuis is het verboden te roken, behalve op plaatsen (buiten) waar uitdrukkelijk is aangegeven dat roken is toegestaan. Wij verzoeken u, ook in het belang van (andere) patiënten niet te roken. U mag bij de hoofdingang en (zij)ingang G niet roken, net als in de binnentuin. Dit geldt ook voor de e-sigaret/e-smoker.

Het rookbeleid van het Slingeland Ziekenhuis creëert voor patiënten en bezoekers een gastvrije en rookvrije omgeving. De volgende maatregelen zijn getroffen:
  • Voor de hoofdingang is een rookvrije zone gecreëerd. Dit wordt aangegeven met speciale klinkers die zijn voorzien van een rookverbodsymbool en een gekleurde markering op de bestrating. De parkeerbeheerders zullen erop toezien dat deze rookvrije zone wordt gerespecteerd en zullen mensen hierop aanspreken.
  • Buiten de rookvrije zone is een overdekte rookplek gecreëerd in de vorm van een rookabri. Hiermee wordt beoogd dat rokers en niet-rokers geen last van elkaar hebben, rokers overdekt kunnen roken nabij de rookvrije zone en er asbakken aanwezig zijn op plekken waar gerookt mag worden.
Zie plattegrond met rookspots (pdf).

Laatst bijgewerkt op: 16-03-2018

Deel deze pagina: