Slingeland Ziekenhuis

Seksuologie

Seksuologische hulp

De vragen en problemen waarmee u bij de seksuoloog terecht kunt zijn heel verschillend. Het kan bijvoorbeeld gaan om een gebrek aan seksuele behoefte, over opwindings- of erectieproblemen, problemen met orgasme of zaadlozing, vaginisme of pijn bij het vrijen.
Uw vraag of klacht kan samenhangen met een lichamelijke aandoening waarvoor u in het Slingeland Ziekenhuis in behandeling bent.
Bij een lichamelijke aandoening kan er veel veranderen in uw leven, ook op het gebied van seksualiteit. Zowel voor u als uw partner kan dit ingrijpend zijn. U wilt bijvoorbeeld informatie over seksualiteit na een prostaatoperatie of na het verwijderen van de baarmoeder. Of u en uw partner willen graag eens praten over seksualiteit na een hartinfarct, herseninfarct of een andere lichamelijke aandoening. Dan kunt u bij de seksuoloog terecht.

Locatie

De polikliniek Seksuologie is bereikbaar via zij-ingang G. Als u het terrein van het ziekenhuis op komt bevindt de zij-ingang G zich direct aan uw rechter hand (aan de rand van het terrein).
De polikliniek Seksuologie heeft ook een avondspreekuur op dinsdagavond. Dit spreekuur is op de polikliniek Urologie, route 100.


De specialist

In het Slingeland Ziekenhuis werkt mevr. W. Berghuis als seksuoloog NVVS.

Wat doet de seksuoloog?

Tijdens het eerste gesprek (de intake) gaat de seksuoloog met u na wat precies uw vraag of klacht is en krijgt u zonodig informatie en advies. Samen met u en eventueel uw partner, wordt nagegaan wat nodig is om tot een gewenste oplossing te komen. Vervolgens stelt de seksuoloog samen met u een behandelplan op.
Soms geeft de seksuoloog oefeningen mee voor thuis, dit hangt af van de aard en de oorzaken van uw probleem.

Over het algemeen is de behandeling kortdurend en zal ongeveer vijf tot tien gesprekken van ongeveer een uur in beslag nemen.

De seksuoloog werkt multidisciplinair, dat wil zeggen dat er zonodig tijdens uw behandeling bij de seksuoloog, overleg is met andere hulpverleners. Ook zal, als het nodig is, de seksuoloog voorstellen om begeleiding te zoeken bij een andere hulpverlener. Dit kan zijn bij een medisch specialist, bekkenbodemtherapeut of een andere deskundige in het Slingeland Ziekenhuis.

Afspraak maken

Voor een afspraak* bij de seksuoloog is een verwijzing van een van de medisch specialisten van het Slingeland Ziekenhuis nodig. Als u behoefte hebt aan een gesprek met de seksuoloog kunt u dit bespreken met uw specialist. Die kan u doorverwijzen. Het kan ook zijn dat uw specialist u voorstelt om hulp te zoeken bij de seksuoloog.

Na verwijzing door een van de specialisten kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Medische Psychologie en Maatschappelijk werk (MPM).

Het secretariaat is telefonisch bereikbaar op tel.: (0314) 32 91 95. Het secretariaat is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Tijdens de overige dagen kunt u uw boodschap inspreken op een antwoordapparaat. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

De polikliniek Seksuologie heeft ook een avondspreekuur op dinsdagavond (op de polikliniek Urologie, route 100).

*Op alle diensten van het Slingeland Ziekenhuis en daaraan verbonden vrijgevestigde medisch specialisten zijn algemene betalingsvoorwaarden van toepassing. De betalingsvoorwaarden zijn verkrijgbaar bij Bureau Patiëntenvoorlichting.

Laatst bijgewerkt op: 02-06-2015

Deel deze pagina: