Slingeland Ziekenhuis

Bijeenkomst over chronische lage rugklachten op 20 november


Gepubliceerd op : 24-10-2018
Laatst bijgewerkt op: 12-11-2018

Deze bijeenkomst heeft het maximum aantal deelnemers bereikt.

Wilt u zich opgeven voor de reservelijst? Stuur dan een e-mail naar voorlichting@slingeland.nl of bel op werkdagen naar (0314) 32 96 37.

Op dinsdag 20 november is er in het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsavond over chronische lage rugklachten. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die al langere tijd (langer dan 3 maanden) klachten onder in de rug ervaren en willen weten welke behandelmogelijkheden er zijn of willen weten hoe zij het beste met de klachten kunnen omgaan. De voorlichting vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. (Aanmelden is verplicht).

Het programma

Diverse specialisten vertellen wat zij kunnen betekenen voor mensen met chronische lage rugklachten. Neuroloog mevrouw Van Vliet gaat in op de verschijnselen van chronische lage rugpijn en het ervaren van pijn zonder dat er een lichamelijke oorzaak (meer) is. Ook vertelt zij wanneer het wel of niet zinvol is te opereren.

Pijnspecialist de heer Heijmans laat zien welke behandelmogelijkheden er zijn op de polikliniek Pijnbestrijding en wanneer iemand hiervoor in aanmerking komt. Ook het gebruik van morfine wordt door hem toegelicht.

Revalidatiearts mevrouw Andela gaat in op hoe mensen met chronische lage rugklachten in het dagelijks leven kunnen blijven functioneren.

De pijnconsulenten, een fysiotherapeut en Sportservice Doetinchem zijn aanwezig met een stand.


Deel deze pagina: