Slingeland Ziekenhuis

Bijeenkomst over cognitie bij MS op 23 juni


Gepubliceerd op : 16-05-2018
Laatst bijgewerkt op: 16-05-2018

Op zaterdag 23 juni vindt er in het Slingeland Ziekenhuis een bijeenkomst plaats over cognitie (denkvermogen) bij MS. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van ‘Cognitie-on-Tour’: een reeks voorlichtingsbijeenkomsten door Nederland, georganiseerd door VUmc MS Centrum Amsterdam en MS Vereniging Nederland. De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 10.30 tot 12.15 uur. De zaal is open vanaf 10.00 uur en de entree is gratis.

Meldt u zich uiterlijk donderdag 21 juni aan via het aanmeldingsformulier. Telefonisch aanmelden kan via (0314) 32 96 37.

Het programma

Dr. Brigit de Jong (neuroloog van het VUmc MS Centrum Amsterdam) legt uit wat cognitie is, hoe cognitieve klachten bij MS eruitzien, wat mogelijke behandelingen zijn voor deze klachten en welke onderzoeken er gedaan worden op dit gebied. Dr. Pieter Vos (neuroloog van het Slingeland Ziekenhuis) is ook aanwezig tijdens deze bijeenkomst.

Na de pauze is er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

MS en cognitie

Met cognitie bedoelen we functies zoals het geheugen, de concentratie en de aandacht. Tijdens dagelijkse bezigheden, zoals het werk, een studie of het gezinsleven, wordt een beroep gedaan op deze cognitieve vaardigheden. De impact van cognitieve problemen kan hierdoor groot zijn. Meer dan de helft (43-70%) van de mensen met MS ervaart problemen met het denkvermogen (cognitie). Deze klachten leiden tot sterk verminderde kwaliteit van leven en beperkingen in het dagelijks leven.
Deel deze pagina: