Bijeenkomst over het ouder wordende oog op 2 maart


Gepubliceerd op : 24-01-2017
Laatst bijgewerkt op: 21-02-2017

Op donderdag 2 maart is er in het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst over het ouder wordende oog. Deze wordt georganiseerd door de Oogvereniging en  het Slingeland Ziekenhuis. De voorlichting is bedoeld voor ouderen die willen weten wat zij kunnen verwachten en voor ouderen die al enigszins oogproblemen ervaren. Ook andere belangstellenden zijn welkom.

Tijd, lokatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in het Auditorium van het ziekenhuis. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Aanmelden kan tot en met dinsdag 28 februari, via voorlichting@slingeland.nl of (0314) 32 96 37.

Programma

Esther Keller (oogarts) vertelt over de verschijnselen die men kan verwachten naarmate het oog ouder wordt. Wat zijn normale verschijnselen en in welke gevallen is het raadzaam het oog te laten onderzoeken? Ook benoemt zij een aantal oogaandoeningen die vaak voorkomen op latere leeftijd. Daarnaast vertelt de oogarts over de rijbewijskeuring. 
 
Na de pauze vertelt Ronald Willering van de Oogvereniging wat de Oogvereniging kan betekenen voor mensen die niet (goed) meer kunnen zien. Ook licht hij toe welke hulpmiddelen er zijn die het functioneren in het dagelijks leven makkelijker kunnen maken. Bijvoorbeeld een telefoon met grote toetsen, een loep, spraakfunctionaliteiten van een iPhone (voor navigatie, het herkennen van geld etc.) en verschillende apps. Bartiméus (specialist voor slechtziende en blinde mensen) is aanwezig om een aantal van deze hulpmiddelen te laten zien.
 
Uiteraard is er deze avond voldoende gelegenheid om vragen te stellen.


Deel deze pagina: