Slingeland Ziekenhuis

Bijeenkomst over vernauwde halsslagader op 2 oktober


Gepubliceerd op : 24-08-2017
Laatst bijgewerkt op: 24-08-2017

Op maandag 2 oktober houdt het Slingeland Ziekenhuis in samenwerking met de Hart&Vaatgroep een voorlichtingsavond over een vernauwde halsslagader. De voorlichting vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Meldt u zich uiterlijk vrijdag 29 september bij voorkeur aan via voorlichting@slingeland.nl. Telefonisch aanmelden kan via (0314) 32 96 37.

Het programma

Pieter Vos (neuroloog) en Dick Scharn (vaatchirurg) vertellen wat een vernauwde halsslagader is, hoe het ontstaat, welke risico’s het met zich meebrengt, welke behandelmogelijkheden er zijn en wat de overwegingen zijn om te kiezen voor een bepaalde behandeling. Dick Scharn legt vervolgens uit hoe een operatie van een vernauwde halsslagader wordt uitgevoerd en welke risico’s een operatie met zich meebrengt.
Sanne Mooij (verpleegkundig specialist) gaat na de pauze in op leefstijl: hoe verklein je de kans op het ontstaan of voorkom je het verergeren van een vernauwde slagader?
 
Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De Hart&Vaatgroep is aanwezig met een stand.

Vernauwde halsslagader

Een halsslagader kan verstopt zijn als gevolg van slagaderverkalking.  Een vernauwde halsslagader geeft vaak geen klachten. Een vernauwing kan leiden tot een TIA of beroerte (CVA). (bron: www.vaatchirurgie.slingeland.nl)Deel deze pagina: