Slingeland Ziekenhuis

Bijeenkomst over ziekte van Crohn en colitis ulcerosa op 26 maart

Maximaal aantal deelnemers bereikt

Gepubliceerd op : 19-02-2019
Laatst bijgewerkt op: 13-03-2019

Op dinsdag 26 maart 2019 is er het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsavond over de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN). De bijeenkomst vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.

Aanmelden is niet meer mogelijk, het maximaal aantal deelnemers is bereikt. 
Wilt u op de reservelijst komen? Neem dan telefonisch contact op met Bureau Patiëntenvoorlichting, (0314) 32 96 37 of stuur een mail naar voorlichting@slingeland.nl.

Het programma

De heer Tielen (mdl-arts) vertelt over de diagnose en behandelmethoden van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Ook gaat hij in op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van medicatie. Na de pauze spreekt mevrouw Steentjes (diëtist) over voeding in relatie tot de ziekte van Crohn en colitus ulcerosa. Ook is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en de stand van de CCUVN te bezoeken.

Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische darmziektes die grote impact hebben op het dagelijks leven. Er zijn momenteel ruim 80.000 mensen met een chronische darmontsteking. Dit is ongeveer 1 op de 200 mensen. Hiervan hebben ongeveer 45.000 mensen colitis ulcerosa en ongeveer 35.000 mensen de ziekte van Crohn. (Bron: CCUVN).

Deel deze pagina: