Slingeland Ziekenhuis

Bijeenkomst prikkelbare darm syndroom op 21 februari

Vanwege veel belangstelling herhaald

Gepubliceerd op : 04-10-2017
Laatst bijgewerkt op: 18-01-2018

Op woensdag 21 februari houdt het Slingeland Ziekenhuis opnieuw een voorlichtingsavond over het prikkelbare darm syndroom. Het betreft een herhaling van de voorlichtingsavond van 16 november 2017. De bijeekomst is georganiseerd in samenwerking met de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB) . De voorlichting vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 18.45 uur en de entree is gratis.

Aanmelden is verplicht en kan via het aanmeldingsformulier of telefonisch via (0314) 32 96 37.

Het programma

Frank Govaert (mdl-arts) legt uit wat het prikkelbare darm syndroom is en welke (nieuwe) behandelmogelijkheden er zijn. Diëtist van het ziekenhuis, Mariëlle Steentjes, vertelt over voeding en het prikkelbare darmsyndroom. Zij geeft praktische tips en gaat onder andere in op het FODMAP-dieet. Verder is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en de stand te bezoeken van de PDSB.

Het prikkelbare darm syndroom

Voor sommige darmklachten die langdurig aanhouden of steeds terugkomen, is geen lichamelijke oorzaak te vinden. Men spreekt dan van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Het wordt ook wel spastische dikke darm of spastisch colon genoemd. PDS komt in Nederland bij minimaal 8% van de bevolking voor en is daarmee de meest voorkomende chronische darmstoornis. 75% van de patiënten is van het vrouwelijk geslacht, 25% man. Na het 55ste levensjaar is deze verhouding 50/50%. PDS kan veel of weinig klachten geven, maar is niet levensbedreigend. (bron: www.pdsb.nl)


Informatie: Bureau Patiëntenvoorlichting tel. (0314) 32 96 37.Deel deze pagina: