Slingeland Ziekenhuis

Exposities in het Slingeland Ziekenhuis

februari en maart 2018

Gepubliceerd op : 30-01-2018
Laatst bijgewerkt op: 30-01-2018

In de maanden februari en maart exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken. 

Jan Reudink, schilderijen: polikliniekgang begane grond

Jan (Lochem) noemt zichzelf een instinctief impressionist. Als hij schildert laat hij zijn emoties in vorm en kleur de vrije loop en doet dat op vleugels van intuïtie. Hij schildert niet in een bepaalde stijl omdat hij zich dan teveel ingekaderd voelt. Bij het schilderen gebruikt hij middelen als een staalborstel, schuurmachine, spons, twijgen en natuurlijk penseel en schildersmes. Hij zegt: het volmaakte schilderij kun je nooit maken door je te houden aan regels en normen. Hij noemt zijn oeuvre reisimpressies van een levenslange zoektocht. www.janreudink.nl

Elly van der Graaf, sieraden: vitrines in de centrale hal

Elly (Huissen) maakt sieraden onder de naam “Naturebyelly”. De inspiratie wordt gevonden in de natuur door rondkijken en je verwonderen. Naast vormgeving is draagbaarheid het uitgangspunt. De uitvoering met oog voor detail is vaak in zilver gecombineerd met natuurlijke stenen. Op zoek naar nieuwe uitdagingen worden er ook bijzondere slijpsels verwerkt. De combinatie van wat de natuur ons geeft en een goed doordachte vormgeving levert bijzondere ontwerpen op.
www.naturebyelly.nl  

Diane Luimes, schilderijen: gang bij personeelsrestaurant begane grond

Diane (Dinxperlo) maakt schilderijen, zelf omschrijft ze het als composities op doek. Ze heeft door experimenteren met kleur en materiaal haar eigen stijl ontwikkeld. De basis is acrylverf met daarnaast allerlei materialen als sinaasappelnetjes, aluminiumfolie, keukenpapier of gips. Het vervaardigen van haar doeken noemt ze “orde scheppen in chaos” omdat ze nooit met een bepaald idee begint. Daardoor kan het zijn dat er verschillende schilderijen op één  doek ontstaan waarbij het erom gaat dat het geheel in balans is. 
 

Deel deze pagina: