Slingeland Ziekenhuis

Exposities in het Slingeland Ziekenhuis

in de maanden april en mei

Gepubliceerd op : 23-03-2018
Laatst bijgewerkt op: 06-04-2018

In de maanden april en mei exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken. 

Corrie Kortooms –  Keramiek: vitrines in de centrale hal

Corrie (Doetinchem) werkt al 15 jaar met klei. Zij maakt werk dat heel divers en kleurrijk is, niet zomaar een vaas of bekende vorm maar altijd zelfbedachte bijzondere vormen. Zij past verschillende technieken toe om de vele mogelijkheden die klei biedt te gebruiken. Aan haar werk zitten grillige punten, luciferachtige uitsteeksels en draaiingen. Grapjes in klei gevat, vooral in kleinere, mooi afgewerkte objecten.
www.corriedinnissen.wixsite.com/kortooms   

Janny Schilderink – Schilderijen: polikliniekgang begane grond

Janny (Zieuwent) volgde begin jaren 90 een cursus aquarelleren en is sindsdien gepakt door het “schildervirus”. In 2003 ging zij schilderen met olieverf waarmee vooral realistische werken werden gemaakt. Sinds 2013 is zij met acrylverf op paneel en doek gaan werken, dit bood nog meer mogelijkheden. Daarnaast probeert zij ook graag andere nieuwe technieken uit, zoals mixed-media en werken met structuurpasta. j.schilderink@kpnmail.nl 

Willem Komduur – Schilderijen: gang bij personeelsrestaurant begane grond

Willem (Haren Gr.) is een bevlogen man met oog voor detail en kleurrijke composities. Al op jonge leeftijd werd de basis gelegd voor zijn prachtige creaties op het doek. Hij schildert met olieverf op linnen. Naast het gebruik van penselen werkt hij ook graag met het paletmes. De natuur is zijn belangrijkste inspiratiebron. Zijn creaties zijn een vertaling van een palet aan kleuren zoals die alleen in de natuur voorkomen.
www.willemkomduur.nl  

Jacobus Bakkers – Beelden: Binnentuin

Jacobus (Wehl) was tijdens zijn studie actief lid van het Leids kunstenaarsgezelschap Ars Aemula Naturae. Hij maakt beelden uit combinaties van verschillende soorten natuursteen. Zijn beeldende activiteiten stonden op een laag pitje tijdens zijn medische carrière in Nederland en Afrika. In zijn beelden is vaak zijn betrokkenheid met Afrika te zien, dit is voor hem een belangrijke inspiratiebron. jacobusbakkers@hetnet.nl    
De beelden van Jacobus Bakkers zijn ook in de maand juni nog te zien in de binnentuin.
 
2018 april mei


Deel deze pagina: