Slingeland Ziekenhuis

Groepsexpositie kunstwerken artsen Pincet & Penseel

10 juni tot en met 23 september

Gepubliceerd op : 01-06-2017
Laatst bijgewerkt op: 01-06-2017

In het Slingeland Ziekenhuis iwordt van 10 juni t/m 23 september 2017 een groeps-expositie gehouden met werken van “Pincet & Penseel”, kortweg P&P. Dit is een landelijk gezelschap van artsen dat enthousiast de beeldende kunst beoefent. Pincet & Penseel is opgericht in 1949 en gelieerd aan de KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunst).
Deze expositie is bijzonder, omdat normaal gesproken de patiënt degene is die zich 'bloot geeft'voor de arts. Met deze expositie geven artsen juist een kijkje in hun belevingswereld en geven zich bloot door hun persoonlijke gevoelens, ideeën en belevingen uitgedrukt in diverse kunstuitingen te laten zien.
De beoefende artistieke terreinen zijn naast tekenen, schilderen en beeldhouwen, het maken van keramiek en het ontwerpen van glasobjecten.
Er worden schilderijen geëxposeerd op de begane grond, in de gang bij het personeelsrestaurant, in de polikliniekgang. Daarnaast zijn er diverse objecten in de vitrines in de hal en buiten in de tuin bij het bezoekersrestaurant zijn diverse beelden en objecten te bekijken.
Deze expositie is georganiseerd door de Kunstcommissie van het Slingeland Ziekenhuis.
Voor meer informatie over Pincet & Penseel kijk dan op www.knmg.nl/pincetenpenseel.

Deel deze pagina: