Slingeland Ziekenhuis

Stem op Zorg in Beeld en help het Slingeland Ziekenhuis naar een plek in de finale


Gepubliceerd op : 31-08-2017
Laatst bijgewerkt op: 01-09-2017

Het Slingeland Ziekenhuis heeft Zorg in Beeld ingediend als goed voorbeeld voor de NIAZ Jaarprijs, een prijs voor de beste kwaliteitsverbetering in de zorg. Door in de maand september te stemmen op Zorg in Beeld, maakt het Slingeland Ziekenhuis kans op een plek bij de tien organisaties met de meeste stemmen. Op 21 november strijden deze tien finalisten om de NIAZ Jaarprijs 2017. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 10.000 euro. Stemmen kan via www.jaarprijs.niaz.nl.

Zorg in Beeld

Patiënten met COPD en hartfalen die gebruikmaken van Zorg in Beeld sturen vanuit huis medische informatie, zoals uitslagen van bloeddrukmetingen, via een app op de iPad naar een verpleegkundige. Bij afwijkende waarden neemt de verpleegkundige contact op met de patiënt. Indien nodig wordt een verpleegkundig specialist of medisch specialist ingeschakeld. Als de patiënt klachten of vragen heeft, kan hij/zij door middel van beeldbellen contact zoeken met een verpleegkundige. Dat kan 24 uur per dag, vanaf iedere locatie waar de patiënt zich bevindt.

'Door Zorg in Beeld hebben patiënten beter inzicht in hun ziekte. Zij reageren eerder op klachten waardoor de verpleegkundige in een vroeg stadium kan helpen. Dat voorkomt dat de patiënt met ernstige klachten naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis moet’, aldus Erwin Bomers, directeur Patiëntenzorg van het Slingeland Ziekenhuis. ‘Er is vaker contact met de patiënt, maar korter en alleen als het nodig is. Daarnaast hoeven patiënten niet meer zo vaak naar het ziekenhuis te komen. Dat maakt de zorg efficiënter. We zijn er als ziekenhuis heel trots op dat we betere kwaliteit van zorg kunnen bieden, tegen lage kosten.’

Patiënten die gebruikmaken van Zorg in Beeld geven aan dat zij zich zelfstandiger, zelfverzekerder en veiliger voelen. Zorg in Beeld is een initiatief van zorgorganisatie Sensire, zorginnovator Focus Cura en het Slingeland Ziekenhuis en wordt door Menzis ondersteund.

Bekijk hier een filmpje om te zien hoe Zorg in Beeld werkt.

De meeste stemmen gelden

Bomers: ‘Het zou fantastisch zijn als we winnen. Dan zullen andere organisaties dit voorbeeld volgen en zijn er meer patiënten bij gebaat.’ Er zijn maar liefst zestig goede voorbeelden ingediend. Het Slingeland Ziekenhuis heeft ten opzichte van andere organisaties die meedoen weinig medewerkers. ‘En, de meeste stemmen gelden. Er wordt geen rekening gehouden met de grootte van de organisatie en dus achterban’, weet Erwin Bomers. ‘Daarom is het voor het Slingeland Ziekenhuis nóg belangrijker dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen.’
Stemmen kan van vrijdag 1 september tot en met zaterdag 30 september 17.00 uur via www.jaarprijs.niaz.nl.

NIAZ

De prijs is door het NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) in het leven geroepen zodat zorginstellingen van elkaars verbeteringen leren. NIAZ-directeur Kees van Dun: “Wij zijn een groot voorstander van kennisuitwisseling tussen zorginstellingen. We stimuleren dat met de NIAZ Jaarprijs. De winnaar ontvangt een geldbedrag, maar in de praktijk wint iedereen. Samen maken we de zorg beter.”Deel deze pagina: