Slingeland Ziekenhuis

Voorlichting Slaapapneu (OSAS) en co-morbiditeit op 24 oktober

Maximum aantal deelnemers bereikt

Gepubliceerd op : 03-10-2017
Laatst bijgewerkt op: 20-10-2017

Op dinsdagavond 24 oktober 2017 organiseert de ApneuVereniging, regio Achterhoek, in samenwerking met het Slingeland Ziekenhuis een informatieavond over slaapapneu en comorbiditeit. Comorbiditeit houdt in dat een patiënt meerdere ziekten of aandoeningen gelijktijdig heeft.  

Aanmelden kan helaas niet meer

De voorlichtingsavond vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.
Aanmelden is verplicht maar helaas niet meer mogelijk, we hebben het maximale aantal deelnemers inmiddels bereikt. 
Meer informatie via Bureau Patiëntenvoorlichting, via telefoonnummer (0314) 32 96 37.

Programma

Spreker op deze avond is de heer D. Smits, longarts, werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis. Hij vertelt over slaapapneu en comorbiditeit met onder meer ziekten als hartfalen, herseninfarct, hoge bloeddruk, depressie/burn-out, obesitas en karakterverandering. Slaapapneu wordt in de meeste gevallen niet als eerste onderkend, waardoor men vaak al voor andere ziekten wordt behandeld. Achteraf blijkt dat slaapapneu veelal de onderliggende oorzaak is van die andere ziekten.  
  • 19.00 uur      Zaal open, ontvangst met koffie en thee
  • 19.30 uur      Opening door Ben Teunissen, regiocoördinator ApneuVereniging
  • 19.40 uur      Longarts D. Smits geeft de lezing slaapapneu en comorbiditeit
  • 21.30 uur      Afsluiting van de avond  

Obstructief Slaapapneu Syndroom

In de aanloop naar de diagnose worstelen veel mensen met de vraag wat hen mankeert. Zij hebben vaak vage klachten. Ze zijn snel vermoeid, voelen zich niet lekker, kunnen zich niet goed concentreren en zijn prikkelbaar. In combinatie met het luid snurken tijdens hun slaap, het herhaaldelijk stoppen met ademhalen en telkens bijna wakker worden, kan dit duiden op het slaapapneu-syndroom (OSAS). De patiënt merkt zelf weinig van de problemen tijdens de slaap. De partner echter des te meer.

Deel deze pagina: