Slingeland Ziekenhuis

Wordt uw behandeling in 2020 vergoed?

Contracten met zorgverzekeraars voor 2020

Gepubliceerd op : 12-11-2019
Laatst bijgewerkt op: 30-01-2020

Kiest u voor een behandeling in het Slingeland Ziekenhuis, dan wilt u natuurlijk weten of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:
  1. Heeft uw zorgverzekeraar een contract met het Slingeland Ziekenhuis en zijn daar nog voorwaarden aan verbonden?
  2. Welke polis heeft u gekozen?
  3. Hoe hoog is uw eigen risico?

Overzicht contracten 2020

In onderstaand overzicht geven wij de stand van zaken weer van de contracten die het Slingeland Ziekenhuis heeft afgesloten met zorgverzekeraars voor het jaar 2020.
 

2020

  Zorgverzekeraar

  Stand van zaken
  contracteringen

  Menzis

 Contract

  Zilveren Kruis* (voorheen Achmea)

 Contract

  VGZ**

 Contract

  CZ

 Contract

  VRZ Zorginkoop
  (ONVZ, ENO, Zorg en Zekerheid)

 Contract

  ASR

 Contract

  DSW

 Contract

  Caresq

 Contract

                 Contract = er is een contract voor 2020 tussen het Slingeland Ziekenhuis en de zorgverzekeraar

* = Het Slingeland Ziekenhuis heeft geen contract voor de Basis Budget-polis en de ZieZo Selectief-polis.
**= Het Slingeland Ziekenhuis heeft geen contract voor de Gewoon Zekur-polis. 
 
Staat uw zorgverzekering er niet bij?
In de tabel hierboven staan alle grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan het overzicht van zorgverzekeringen van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke grote zorgverzekeraar uw zorgverzekering valt. 

Wat betekent het voor u?

Let op: zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed. Pas vooral op met zogenaamde budgetpolissen. 

Geen contract

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het Slingeland Ziekenhuis? Dan moet u waarschijnlijk zelf bijbetalen voor de zorg die wordt verleend. Elke zorgverzekeraar hanteert daarvoor andere regels.

Wel een contract

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het Slingeland Ziekenhuis, is dat gunstig voor de vergoeding van eventuele zorg in het Slingeland Ziekenhuis in 2020. Behandelingen uit de basisverzekering worden in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de hoogte van uw eigen risico. Neem daarom altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u naar het ziekenhuis gaat om na te gaan welke voorwaarden voor u gelden.

Soorten polissen
 
Er zijn verschillende soorten polissen:

Naturapolis

Bij een naturapolis is het belangrijk vooraf te checken of er wel een contract is tussen de zorgverzekeraar en het ziekenhuis. Is er een contract? Dan stuurt het ziekenhuis de kosten direct naar uw verzekeraar. U hoeft dus geen geld voor te schieten. Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het ziekenhuis van uw keuze? Dan moet u de rekening eerst zelf betalen en krijgt u na declaratie niet altijd de volledige vergoeding van uw zorgverzekeraar. 

Restitutiepolis

Heeft u een restitutiepolis, dan maakt het voor de vergoeding niet uit welk ziekenhuis u kiest. Let dan wel op de hoogte van de maximale vergoeding die u krijgt. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen. U betaalt zelf de behandeling en declareert vervolgens de rekening bij uw zorgverzekeraar. Meestal wordt de rekening van een duurdere behandeling, zoals een verblijf in een ziekenhuis, toch direct naar uw zorgverzekeraar gestuurd.

Budgetpolis 

Budgetpolissen herkent u aan toevoegingen als ‘Zorgbewust’, ‘Budgetbewust’, ‘Online Verzorgd’, of ‘Selectief’ achter de polisnaam. Deze polissen zijn goedkoper dan de natura- en restitutiepolissen. Echter zijn er scherpere voorwaarden van toepassing. Voorbeelden van beperkingen zijn dat er slechts een aantal zorgaanbieders gecontracteerd is, dat u medicijnen via een online apotheek bestelt en dat de eigen bijdrage hoger is. Voor bepaalde medisch specialistische behandelingen, zoals een heupoperatie, kunt u maar in een beperkt aantal ziekenhuizen terecht.
 

Zorgverzekering kiezen

Op de website van Patiëntenfederatie vindt u informatie om u te helpen bij het kiezen van de beste zorgverzekering en polis voor uw situatie: www.patientenfederatie.nl

Andere interessante websites om u te helpen de beste keuze voor een zorgverzekering te maken:
 


Deel deze pagina: