Slingeland Ziekenhuis

Sterftecijfers 2015 onder landelijk gemiddelde


Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent in opdracht van Dutch Hospital Data voor ieder ziekenhuis een sterftecijfer: de Hospital Standardised Mortality Ratio (HSMR) genoemd. De norm is 100 en hoe meer het HSMR-cijfer daaronder blijft hoe beter.

Het definitieve sterftecijfer voor het Slingeland Ziekenhuis in 2015 is 77. Dit sterftecijfer is aanzienlijk lager dan het landelijk gemiddelde.

Gecorrigeerde sterftecijfers per diagnose 2013-2015

Dutch Hospital Data heeft ook voor een aantal specifieke aandoeningen met een wat hoger risico sterftecijfers weergegeven:Bron: CBS, 'HSMR-rapport 2013-2015 | Slingeland Ziekenhuis'

Meer informatie: Volledige rapport sterftecijfers (HSMR en SMR's) van het Slingeland Ziekenhuis 2013-2015

Wat doet het Slingeland Ziekenhuis met de sterftecijfers

Voor het Slingeland Ziekenhuis is het sterftecijfer een indicatie voor de kwaliteit van zorg. Alle sterftegevallen worden geëvalueerd. Acties ter verbetering worden opgepakt volgens vaste werkwijze. Het Slingeland Ziekenhuis werkt doorlopend aan het verbeteren van werkwijzen en patiëntenzorg.

Meer informatie


Het Slingeland Ziekenhuis heeft de ambitie een ‘glazen ziekenhuis’ te zijn. Dit houdt mede in dat er transparantie is over cijfers rondom kwaliteit en veiligheid. Sterftecijfers vallen daar ook onder. Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:


Laatst bijgewerkt op: 28-10-2016

Deel deze pagina: