B2
Patiéntenfolders

Verpleegafdeling B2

Kraamafdeling, Verloskunde en Gynaecologie

Bezoektijden kraamafdeling:

Dagelijks (ook in het weekend): 10.00 uur tot 20.00 uur (met in achtneming van de rust voor de patiënt).
Op de kraamafdeling is de partner 24 uur per dag welkom.

Medewerkers

Naast de verpleegkundigen zijn op de afdeling klinisch verloskundigen, lactatiekundige, MGV (Medewerkers Gastenservice Verpleegafdeling), secretaresse, co-assistenten, verschillende artsen en natuurlijk de gynaecologen werkzaam.

Baby op kamer

De baby staat de hele dag bij de kraamvrouw op de kamer. Dagelijks worden de kinderen, waarvooor noodzakelijk, bezocht door de kinderarts.
Gevraagd wordt om zelf babykleertjes mee te brengen.

Voeden baby

De baby’s drinken op eigen tijden, de moeders worden begeleid bij het geven van borstvoeding of flesvoeding. Een borstvoedingsdeskundige (lactatiekundige) kan u helpen door het geven van informatie en adviezen over borstvoeding.

Zieke, pasgeboren kinderen liggen veelal op de kinderafdeling (neonatologie) in de couveuse. Door een interne videoverbinding kan de moeder op de afdeling via een monitor continu haar eigen kind zien. Of gebruik maken van de couveusesuite, indien vrij, als de conditie van de baby dit toelaat. In sommige situaties zal de baby met infuus of sonde ook bij de moeder op B2 kunnen verblijven op de comfortkamer, alwaar ook eenmogelijkheid is voor de vader om te verblijven.

Ontslag moeder en kind

Ontslag van de baby wordt door de klinisch verloskundige of kinderarts bepaald. Ontslag van de moeder door de gynaecoloog.
Als moeder en kind naar huis gaan neemt de eigen verloskundige thuis weer de zorg over. Tevens zal de kraamverzorgster u thuis bezoeken.

Zie ook:


Laatst bijgewerkt op: 15-09-2020

Deel deze pagina: