CCU- of SCU-verpleegkundige

28 - 36 uur per week

Wat biedt deze functie?

Je komt te werken op een afdeling die volop in ontwikkeling is. De CCU is volledig geïntegreerd met de SCU (stroke care). Dit houdt in dat de gespecialiseerde verpleegkundige beide patiëntencategorieën kan monitoren en bewaken. Wij zoeken daarom een enthousiaste verpleegkundige die een van deze opleidingen op zak heeft en bereid is om de andere opleiding te volgen. De koers naar het nieuwe ziekenhuis brengt veel veranderingen met zich mee. Hierin is volop ruimte voor innovatie en kun je proactief zijn binnen de Acute Zorg. Je krijgt de kans om de komende jaren mee te denken richting het ziekenhuis van de toekomst, specifiek over de ontwikkeling binnen het acute- en/of bewakingsplein, waar een integratie van de CCU/SCU/IC zal plaatsvinden.

Waar ga je werken?

De afdeling is een gecombineerde afdeling; de CCU (Cardio Care Unit) is samen met de afdelingen SCU (Stroke Care Unit), EHH (eerste Harthulp) onderdeel van de unit Acute Zorg. De afdeling heeft 8 bewakingsbedden voor de acute Cardiologie en Neurologie, 5 eerste harthulp bedden en 2 acute kamers voor de cardiologiepatiënten met intensieve zorg. 

De CCU/EHH:

Het werken op de CCU is dynamisch en acuut. Samen met je collega’s vang je de patiënten met cardiale klachten op. Deze patiënten kunnen variëren van zeer complex tot het geruststellen van de patiënt en het begeleiden in het ziekteproces. Afhankelijk van je rooster sta je op de CCU, EHH, acute kamer of heb jij de regie over de CCU/EHH/SCU. Aan bed bied jij intensieve, multi,- en interdisciplinaire veilige cardiologische zorg en  werk je nauw samen met de arts-assistent en cardiologen. Je bewaakt, observeert, interpreteert en analyseert voortdurend de gezondheidstoestand van de patiënt en grijpt (acuut) in als het nodig is. Je neemt deel aan het reanimatieteam en participeert bij de SIT oproepen. De telemetriebewaking wordt ziekenhuisbreed bewaakt door de CCU en tevens coördineer je de opnames binnen de afdeling. Daarnaast biedt deze afdeling een unieke nauwe samenwerking met de collega’s van de SCU (Stroke Care Unit).

De SCU:

Het werken op de SCU is veelzijdig en dynamisch, het nauwe samenwerken met de CCU levert een leuke uitdaging op. Je  zorgt voor de acute neurologische patiënt, inclusief  trombolyseren op de Spoed Eisende Hulp. Je beschikt over specifieke neurologische kennis en hebt de expertise om met de complexe neurologische aandoening te werken. Je werkt intensief samen binnen een multidisciplinair team van paramedici en neurologen en hebt een actieve rol binnen de neurorevalidatie. De combinatie SCU/EHH/CCU maakt dat je de kans krijgt om je te verdiepen in de cardiologische patiënt of om een CCU-opleiding te volgen.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een gediplomeerde CCU verpleegkundige en bereid de SCU opleiding te volgen of
 • je bent SCU verpleegkundige met de bereidheid de CCU opleiding te volgen.
 • Je bent enthousiast, leergierig en gemotiveerd.
 • In complexe acute situaties kun je handelen, regisseren en prioriteiten stellen.
 • Je bent empathisch en patiëntgericht.
 • Verbeteren zie je als uitdaging en je gaat deze aan om creatieve oplossingen aan te dragen.
 • Je vindt innoveren leuk en draagt hier op een positieve manier aan bij.  
 • Je staat open om breed inzetbaar te zijn op de afdeling.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een jaarcontract voor 28 tot 36 uur per week.
 • Voor de CCU (of als je in het bezit bent van beide diploma’s) geldt: Bruto fulltime maandsalaris minimaal € 2.882,- en maximaal € 4.227,-  (FWG 55, op basis van een 36-urige werkweek).
 • Voor de SCU geldt: Bruto fulltime maandsalaris minimaal € 2.526,- en maximaal € 3.774,- (FWG 50, op basis van een 36-urige werkweek).
 • Je opleiding en ervaring bepalen de exacte inschaling.
 • Jaarlijks ontvang je 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, (deels) naar eigen wens samen te stellen. Denk hierbij aan extra vrije dagen, fietsplan, collectiviteitskortingen en opleidingsfaciliteiten.
 • Aanbod van online trainingen via Goodhabitz en aandacht voor gezonde leef- en werkstijl.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Ziekenhuizen.

Wil je meer informatie over de functie?

Bel dan met Feia ten Have, teammanager SCU/CCU/EHH, telefoon (0314) 32 92 20.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan voor 5 augustus door onderstaand formulier in te vullen.Reageren op 'CCU- of SCU-verpleegkundige'


Voornaam
Achternaam
Straat
Postcode
Woonplaats
E-mailadres
Telefoon/Mobiel
CV meezenden
Uw brief meezenden
Hoe heeft u kennisgenomen van deze vacature?Het Slingeland Ziekenhuis vindt de bescherming van uw persoonsgegevens een belangrijke zaak. De door u ingevulde gegevens op een sollicitatieformulier worden door de afdeling Personeel, Organisatie en Opleidingen en betrokken medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis gebruikt voor de selectie en sollicitatieprocedure met betrekking tot de vacature waar u op reageert. De uitwisseling van persoonlijke informatie via de website loopt altijd via een beveiligde verbinding. Als de betreffende vacature is ingevuld of komt te vervallen worden uw persoonsgegeven inclusief ingestuurde bijlagen binnen 24 uur vernietigd. Wij bewaren om privacy redenen uw gegeven dus niet in een sollicitantenbestand of (online)archief.

Als u zich aanmeldt voor de vacaturemailing wordt uw e-mailadres alleen gebruikt voor het versturen van berichten m.b.t. openstaande vacatures in de categorie(ën) waarvoor u zich heeft aangemeld.

Eventueel verzamelde informatie over uw bezoeken aan de website worden slechts gebruikt voor het ondersteunen van technische beslissingen en statistische verwerkingen. Deze informatie wordt nooit gebruikt voor het identificeren van individuele personen.

Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

Deel deze pagina: