Kinderarts

0,5 FTE

Voor een tijdelijke waarneming zoeken wij een kinderarts (0,5 FTE)

De organisatie

Het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk zijn sinds 2017 bestuurlijk gefuseerd. Santiz is de overkoepelende organisatie. Wij gaan ervoor om van de Achterhoek de meest gezonde regio van Nederland te maken. Wij organiseren uitstekende medisch specialistische en verpleegkundige zorg dichtbij huis voor alle inwoners van de Achterhoek en zijn actief en een betrokken partner in de zorgnetwerken in de regio. Daarnaast is het Slingeland Ziekenhuis op weg naar nieuwbouw. Santiz beschikt over 500 beden, 2000 fte medewerkers en 170 fte medisch specialisten. De situatie waar we ons nu in bevinden is dat binnenkort een onderzoek naar de-fusie gestart wordt. De uitkomst daarvan zal bepalend zijn voor de verdere koers van de beide ziekenhuizen. Dit alles vraagt wat van de medewerkers en van onze organisatie en biedt volop uitdaging.

Het team en de afdeling

De kinderafdeling is onderdeel van het cluster Vrouw en Kind. Er zijn 17 kinderbedden, 13 neonatologiebedden, waarvan er 2 zijn ingericht als couveusesuite, en 6 kinderdagverplegingsbedden. Verder zijn er de volgende themagerichte poliklinieken, zoals:
 • Kindercardiologisch spreekuur met cardex-kinderarts.
 • Kinderdiabetescarrousel met kinderdiabetesverpleegkundigen.
 • PIPO-poli met medewerking van pedagogisch medewerkers.
 • Astmapoli met medewerking van kinderlong-verpleegkundigen.
 • Gezamenlijke Neonatologie Nazorg Poli, waar Pre- en dysmaturen tegelijk met de JGZ gevolgd en behandeld worden.
 • Huilpoli met ondersteuning van pedagogisch medewerkers.
 • Kinderneurologiespreekuur met kinderneuroloog en kinderrevalidatie-arts
Verder is er:
 • Een urotherapeut en een kinderbekkenbodemtherapeut.
 • Een nauwe samenwerking met GGNet voor de behandeling van kinderen met ADHD.
Het team is continu op zoek naar innovatieve ideeën om de zorg voor kinderen en hun familie verder te verbeteren. Samen met 9 andere collega's geef je de best mogelijk zorg voor het kind in de Achterhoek, zo dicht mogelijk bij huis. Uitgebreide informatie is ook te vinden op het Kenniscentrum kindergeneeskunde:  https://bit.ly/2NcJcFg

Wat verwachten wij van jou?

 • hebt je recent je opleiding tot kinderarts afgerond of rondt deze op korte termijn af.
 • Je bent een teamspeler met enthousiasme voor je vak.
 • Family Integrated Care is iets waar je graag aan wil mee werken.
 • Je vindt het belangrijk om te bouwen aan de gezondheidszorg voor kinderen in de Achterhoek.
 • Je vindt het leuk om co-assistenten en senior co-assistenten op te leiden en te begeleiden.
 • Je hebt een duidelijke visie op de (verdere ontwikkeling van) de kindergeneeskunde, ook over de grenzen van het ziekenhuis.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Het betreft een tijdelijke waarneming. De startdatum is zo spoedig mogelijk.
 • Een contract voor 0,5 FTE tot 1 januari 2021.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de AMS-richtlijnen. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • De werkdagen zijn bespreekbaar. De vakgroep streeft naar een goede balans tussen werk en privé en probeert daar zo veel mogelijk rekening mee te houden. Roostering en diensten zijn naar rato van het dienstverband, waarbij je de middag na dienst vrij bent.

Aanvullende informatie over de functie

De kinderartsen zijn graag bereid meer informatie te verstrekken. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat Kindergeneeskunde, telefoon (0314) 32 95 92.

Wil je een dag meelopen om kennis te maken met het team? Bel dan met dit telefoonnummer om een afspraak te maken.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan door onderstaand formulier in te vullen.Reageren op 'Kinderarts'


Voornaam
Achternaam
Straat
Postcode
Woonplaats
E-mailadres
Telefoon/Mobiel
CV meezenden
Uw brief meezenden
Hoe heeft u kennisgenomen van deze vacature?Het Slingeland Ziekenhuis vindt de bescherming van uw persoonsgegevens een belangrijke zaak. De door u ingevulde gegevens op een sollicitatieformulier worden door de afdeling Personeel, Organisatie en Opleidingen en betrokken medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis gebruikt voor de selectie en sollicitatieprocedure met betrekking tot de vacature waar u op reageert. De uitwisseling van persoonlijke informatie via de website loopt altijd via een beveiligde verbinding. Als de betreffende vacature is ingevuld of komt te vervallen worden uw persoonsgegeven inclusief ingestuurde bijlagen binnen 24 uur vernietigd. Wij bewaren om privacy redenen uw gegeven dus niet in een sollicitantenbestand of (online)archief.

Als u zich aanmeldt voor de vacaturemailing wordt uw e-mailadres alleen gebruikt voor het versturen van berichten m.b.t. openstaande vacatures in de categorie(ën) waarvoor u zich heeft aangemeld.

Eventueel verzamelde informatie over uw bezoeken aan de website worden slechts gebruikt voor het ondersteunen van technische beslissingen en statistische verwerkingen. Deze informatie wordt nooit gebruikt voor het identificeren van individuele personen.

Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

Deel deze pagina: