KNO-heelkunde
Patiéntenfolders Afspraak maken

KNO-heelkunde

Keel-, neus- en oorheelkunde

De maatschap Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO) houdt zich bezig met de behandeling van aandoeningen van de keel, neus en oren. Andere aandoeningen, vaak minder bekend, behoren ook tot het aandachtsgebied zoals de chirurgie in het hoofd-halsgebied. De KNO-artsen oefenen het vakgebied in volle breedte uit binnen het Slingeland Ziekenhuis.  

Wij proberen u binnen twee weken in te plannen voor uw eerste afspraak.

Bel (0314) 32 95 65 of ga naar online een afspraak plannen (niet mogelijk voor de Duizeligheidspoli).
Route 8

Aandachtsgebieden KNO

Behalve de algemene KNO-heelkunde heeft de maatschap ook bijzondere ervaring met de volgende aandachtsgebieden:
 • Stem-, taal- en spraakstoornissen (Phoniatrie/paedaudiologie) met zonodig een stroboscopie (stembandonderzoek) en logopedie.
 • Flapoorcorrecties
 • Snurken, slaapproblemen en ademhalingsstoornissen met zo nodig een slaapendoscopie en slaapregistratie in de thuissituatie.
 • Gehoorverbeterende operaties (bijvoorbeeld bij cholesteatoom) met monitoring van de aangezichtszenuw (ook bij kinderen).
 • Endoscopische neusbijholten chirurgie
 • Diverse ingrepen bij kinderen zoals aan de amandelen, neusamandelen, en buisjes plaatsen, meestal in dagopname op de kinderdagverpleging. Zie ook: kenniscentrum Kindergeneeskunde
 • Multidisciplinaire Duizeligheidspoli. In één dag de diagnose na onderzoek door de KNO-arts, neuroloog en een functie-onderzoek.
De behandeling Tubadilatatie wordt sinds 2015 niet meer uitgevoerd door de KNO-artsen in het Slingeland Ziekenhuis.

De specialisten

De vakgroep bestaat uit drie  KNO-artsen:

Secretariaat

De secretaresses van de KNO-artsen zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur. U kunt bij hen terecht voor informatie en het maken van een (controle)afspraak.
 • secretariaat KNO-heelkunde: Tel.: (0314) 32 95 65

Afspraak maken

Indien uw (huis)arts u verwezen heeft kunt u een afspraak* maken via telefoonnummer (0314) 32 95 65, op werkdagen van 08.00 uur tot 16.30 uur.
U kunt ook online een afspraak plannen met de KNO-arts. (niet mogelijk voor de Duizeligheidspoli).

Bij het eerste bezoek aan de polikliniek vragen wij u het volgende mee te nemen:
 • De verwijsbrief van uw huisarts (tenzij deze al door uw huisarts is opgestuurd).
 • Een geldig legitimatiebewijs: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingenkaart. Komt u voor het eerst naar het Slingeland Ziekenhuis of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u zich dan vóór uw afspraak bij de Inschrijfbalie in de hal van het ziekenhuis. 
 • Alle medicijnen die u gebruikt en of uw medicijnpaspoort of medicijnkaart. Zorg voor een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Dit is te verkrijgen bij uw apotheek.
 • Eventueel uw gehoorapparaat.
Bent u verhinderd voor een afspraak, dan verzoeken wij u om tijdig contact op te nemen met de polikliniek.

MRSA
Heeft u de afgelopen 2 maanden een medische behandeling gehad in het buitenland of komt u beroepsmatig in contact met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens of woont u op een bedrijf waar deze dieren worden gehouden? Meld dit bij het maken van de afspraak en aan de balie. Dit in verband met maatregelen tegen de MRSA-bacterie.

Bezoek polikliniek

De polikliniek KNO bevindt zich in het souterrain van het ziekenhuis, u volgt routenummer 8.

U meldt zich bij de secretaresse. Hier kunt u de verwijsbrief afgeven en wordt er naar uw ponskaartje gevraagd. Vervolgens kunt u plaats nemen in de wachtkamer waar u wordt opgehaald door een medewerker van de polikliniek.
Als u een operatie moet ondergaan dan brengt u tevens een bezoek aan de Pre-operatieve polikliniek.

Behandelingen

De KNO-arts verstrekt de informatie over onderzoek(en) en/of behandelingen tijdens het bezoek aan de polikliniek.
Meer informatie is op deze website beschikbaar over:
- Sinusitis
- 3D navigatiesysteem voor nauwkeurige KNO-chirurgie

Folders

Er zijn folders beschikbaar over diverse onderzoeken en behandelingen:

Dagopname kind

Als uw kind een dag wordt opgenomen in het Slingeland Ziekenhuis dan is er vanuit Keel- Neus- en Oorheelkunde een speciale folder beschikbaar om uw kind voor te bereiden op de operatie. Zie folder: Kom jij een dagje bij ons in het ziekenhuis?
Ook als het kind alweer naar huis is kan het verblijf in het ziekenhuis gevolgen voor het kind met zich meebrengen. In de folder Weer thuis vindt u hierover meer informatie.

Zie ook

Weekenddienstregeling en samenwerking

Er is een weekenddienstregeling met de KNO-artsen in het Gelre Ziekenhuis, locatie Zutphen en met de KNO-artsen in het Koningin Beatrix Ziekenhuis in Winterswijk.


* Op alle diensten van het Slingeland Ziekenhuis en daaraan verbonden vrijgevestigde medisch specialisten zijn algemene betalingsvoorwaarden van toepassing. De betalingsvoorwaarden zijn verkrijgbaar bij Bureau Patiëntenvoorlichting.


 

Laatst bijgewerkt op: 08-02-2021

Deel deze pagina: