Slingeland Ziekenhuis

Benoeming Erwin Bomers tot lid Raad van Bestuur


Gepubliceerd op : 07-05-2020
Laatst bijgewerkt op: 01-10-2020

Op 4 mei jl. heeft de Raad van Toezicht dhr. drs. Erwin Bomers benoemd tot lid van de Raad van Bestuur dat zich in het bijzonder gaat toeleggen op het bestuur van het Slingeland Ziekenhuis. Eerder was al duidelijk dat dhr. Altalabani dit voor het SKB zal doen. 
Op de kortst mogelijke termijn wordt verder een interim bestuurder aangetrokken als voorzitter. Gezamenlijk vormen zij de Raad van Bestuur. 
De interim vootzitter van de Raad van Bestuur zal leiding geven aan het onderzoek naar ontvlechting van de beide ziekenhuizen. Na besluitvorming zal de voorzitter ook de ontvlechtingsprocedure aansturen. 
 
Uit diverse gesprekken bleek dat het vertrouwen vanuit het Slingeland Ziekenhuis in dhr. Bomers groot is. Dhr. Bomers heeft verder bewezen over de benodigde competenties te beschikken, die zeker in deze bestuurlijke crisis noodzakelijk zijn. Hij beschikt over de juiste eigenschappen om de rust terug te laten keren binnen de organisatie, is collegiaal en kan integraal de Slingeland-organisatie aansturen ten behoeve van patiëntgericht, kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod in de regio.

De Raad van Toezicht feliciteert dhr. Bomers van harte met zijn benoeming.

bomers portret1

Deel deze pagina: