Slingeland Ziekenhuis

Slingeland eindigt op derde plaats NIAZ Jaarprijs 2017


Gepubliceerd op : 17-11-2017
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis is derde geworden in de strijd om de NIAZ Jaarprijs 2017 met het ingezonden voorbeeld Zorg in Beeld. De hele maand september kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete voorbeeld uit 57 inzendingen. Na deze stemronde behoorde het Slingeland Ziekenhuis tot de tien genomineerde zorgorganisaties uit Nederland en Vlaanderen. Een vakjury oordeelde op 21 november 2017 dat het voorbeeld van Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen (uit Vlaanderen) het beste was.
 
Zorg in Beeld wordt in het Slingeland Ziekenhuis toegepast bij COPD-patiënten en patiënten met hartfalen. Patiënten meten thuis bepaalde waarden (bijvoorbeeld bloeddruk). Deze medische informatie wordt via een app op de iPad naar een verpleegkundige gestuurd. Indien nodig neemt een verpleegkundige of specialist contact op met de patiënt. Of andersom, als de patiënt een vraag heeft. Hierdoor is er vaker contact met de patiënt, maar korter en alleen als het nodig is. Daarnaast hoeven patiënten niet meer zo vaak naar het ziekenhuis te komen. Patiënten geven aan zich zelfstandiger, zelfverzekerder en veiliger te voelen. Door de behandeling vroegtijdig bij te sturen, is het aantal acute ziekenhuisopnamen gedaald. Dat maakt de zorg beter én efficiënter.

Zorg in Beeld is een initiatief van zorgorganisatie Sensire, zorginnovator Focus Cura en het Slingeland Ziekenhuis en wordt door Menzis ondersteund.

Bekijk hier een filmpje om te zien hoe Zorg in Beeld werkt.


Deel deze pagina: