Slingeland wint patientvriendelijkheidsprijs 2016 ZorgkaartNederland


Gepubliceerd op : 13-12-2016
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis is door ZorgkaartNederland verkozen tot meest patiëntvriendelijke ziekenhuis 2016. Van de 5 genomineerde ziekenhuizen mocht het Slingeland Ziekenhuis uiteindelijk de prijs in ontvangst nemen. Chrit van Ewijk, algemeen directeur van het Slingeland Ziekenhuis, kreeg de prijs uit handen van mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter Raad van Toezicht Patiëntenfederatie Nederland.


Slingeland meest patientvriendelijke ziekenhuisHet Slingeland Ziekenhuis werd onder andere geroemd omdat het continu de patiënttevredenheid meet. “ZorgkaartNederland is een sterk onderdeel van de bedrijfscultuur, ze klaren met elkaar de klus”, staat te lezen in het juryrapport. "Wanneer er kritische noten op ZorgkaartNederland geplaatst worden, wordt hier inhoudelijk op gereageerd. Het Slingeland Ziekenhuis liet goed zien hoe feedback leidt tot verandering.”

In 2014 mocht het Slingeland Ziekenhuis zich ook het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis noemen, en in 2015 was zij een van de genomineerden.

Tijdens een feestelijk gala van ZorgkaartNederland in de Central Studio’s in Utrecht werd onder andere het winnende ziekenhuis bekend gemaakt. Er waren ook prijzen voor meest patiëntvriendelijke kliniek, verpleeg-/verzorgingshuis en zorgverlener.

Beoordeling

Om de patiëntvriendelijkheid van de ziekenhuizen te beoordelen, werd gebruikgemaakt van de waarderingen op zorgkaartNederland.nl. Patiënten beoordelen de ziekenhuizen en zorgverleners op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie. Het Slingeland Ziekenhuis scoorde gemiddeld een 8,9. Dit telde voor een deel mee in de eindscore.

Dit jaar beoordeelt een vakjury ook het dossier dat elke genomineerde moest aanleveren. Hierin verantwoorden zij waarom zij het meest patiëntvriendelijk zijn. Dit telde ook voor een deel mee in de eindscore.

Fusie SKB en Slingeland Ziekenhuis

Onder de genomineerden was ook Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Onlangs werd bekend dat het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland Ziekenhuis gaan fuseren. Dit jaar staan beide ziekenhuizen in de top 5 van meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen van Nederland.

Deel deze pagina: