Slingeland Ziekenhuis

Slingeland Ziekenhuis krijgt NIAZ-accreditatiebewijs

Gepubliceerd op : 04-02-2008
Laatst bijgewerkt op: 16-01-2020

NIAZ-certificaat in ontvangst genomen

Het Slingeland Ziekenhuis heeft op maandag 3 december het NIAZ-certificaat in ontvangst genomen. Het NIAZ, Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen onderzoekt of zorginstellingen hun organisatie zo hebben ingericht dat ze voldoende kwaliteit aan zorg kunnen bieden.


NIAZDe afgelopen vijf jaar is in het ziekenhuis erg hard gewerkt om te voldoen aan de voorwaarden van het NIAZ. De basis was het opbouwen van een verbetercultuur en het borgen daarvan: het vasthouden van de zaken die goed worden gedaan en waar nodig het invoeren van verbeteringen. De belangrijkste conclusie uit het auditrapport is dat de auditoren van mening zijn dat de bevolking van Doetinchem en omgeving vertrouwen kan hebben in de kwaliteit en veiligheid van zorg van het Slingeland Ziekenhuis.
In totaal hebben 26 van de 100 Nederlandse ziekenhuizen het keurmerk ontvangen van het NIAZ. Op 3 december reikte het NIAZ officieel het accreditatiebewijs uit aan Geert Huisman, algemeen directeur van het Slingeland Ziekenhuis.


NIAZ logo

persbericht 2007

Deel deze pagina: