Slingeland Ziekenhuis

Sportmiddag voor chronisch zieke kinderen onder begeleiding van ex-topsporters

Grenzeloos sporten

Gepubliceerd op : 11-02-2013
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Op 1 maart 2013 organiseren het kinderlongteam en het kinderdiabetesteam van het Slingeland Ziekenhuis een sportmiddag voor chronisch zieke kinderen, hun ouders en broertjes en zusjes.
De middag zal van 14.00 tot 18.00 uur plaats vinden in Sportcomplex Zonnewater in Hoog-Keppel, dat naast een 33-gradenbad een buitenbad en een sporthal biedt. Het doel is om de kinderen van 8 tot 18 jaar die in behandeling zijn bij het Slingeland Ziekenhuis, kennis te laten maken met allerlei sporten, zoals handboogschieten, skeeleren, volleybal, dansen en andere sporten waaronder ook circusactiviteiten.

De kinderen worden vermaakt en begeleid door het professionele team van Zonnewater met ondersteuning van oud top-volleyballer Bas van de Goor (ambassadeur van het Diabetes fonds) en oud top-schaatser Jochem Uytdehaage (ambassadeur van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting),
Meegekomen ouders kunnen op de informatiemarkt al hun vragen stellen aan de professionals. Een kind met een chronische ziekte roept ook bij de ouders vaak vele vragen op en er komen nogal wat zaken op hen af. Daarom zijn er professionals aanwezig met specifieke kennis over chronisch zieke kinderen, zoals kinderartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen, een diëtist en een kinderpsycholoog uit het ziekenhuis.
De kinderen krijgen aan het einde van de dag een goodiebag mee naar huis.
Ouders en kinderen zijn van harte uitgenodigd om die middag een kijkje te komen nemen. Ook oudere kinderen zijn uiteraard van harte welkom. Zij kunnen zich ook zelfstandig aanmelden en eventueel een vriend of vriendin meebrengen naar deze sportieve middag.

Aanmelden tot 25 februari


Aanmelden kan via de volgende e-mailadressen: j.geessink@slingeland.nl of p.van.der.vecht@slingeland.nl. Geef uw naam, de naam van uw kind met een chronische ziekte en eventuele broertjes of zusjes die meekomen aan ons door.
Geef je snel op, want na 25 februari kunnen we geen aanmelding meer aannemen.Deel deze pagina: