St. Roparun steunt verblijf oncologische patiënt in Slingeland


Gepubliceerd op : 16-09-2016
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

De Stichting Roparun heeft onlangs de toezegging gedaan dat zij vanuit de opbrengst van de Roparun een bedrag van €11.000 ter beschikking stellen aan het Slingeland Ziekenhuis. Dit bedrag zal het ziekenhuis besteden aan de ontmoetings- en verblijfsruimte voor de oncologische patiënt op de Dabehandeling Oncologie. 

Trees Bockting, unitmanager in het Slingeland Ziekenhuis, geeft aan hier erg blij mee te zijn. "Enige tijd geleden heeft het lokale team in Doetinchem van de Stichting Roparun een bezoek gebracht aan het ziekenhuis. We hebben ze een rondleiding gegeven op de Dagbehandeling Oncologie en ze uitgelegd hoe wij voor het verblijf van onze oncologische patiënten nog graag verbeteringen zouden aanbrengen. Zij waren erg enthousiast en hebben de landelijke vereniging positief geadviseerd. De prioriteit van het ziekenhuis ligt uiteraard bij het besteden van de beschikbare middelen ten behoeve van de noodzakelijke medische en verpleegkundige zorg. Er blijft dan vaak weinig over om het verblijf van patiënten te veraangenamen. Daarom is deze bijdrage van Roparun ook zo welkom!"

Michael Beenhakker, directeur Stichting Roparun: “We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk van het Slingeland Ziekenhuis. We kunnen mensen niet beter maken, maar we kunnen wel proberen er voor te zorgen dat ze zich wat beter voelen. Daarom ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. In het afgelopen jubileumjaar hebben we 175 doelen gesteund voor een bedrag van 4,6 miljoen euro.”

Roparun 2017

Volgend jaar start de Roparun op zaterdag 3 juni in Parijs en Hamburg. De inschrijvingen zijn inmiddels van start gegaan. Voor meer informatie kunnen teams kijken op www.roparun.nl. Ook kunt u de teams (ook uit de regio) steunen of een donatie doen via deze website.

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.500 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992. Al 25 edities lang hebben 108.000 deelnemers meegedaan aan de Roparun, hebben 2.000 vrijwilligers zich ingezet en is meer dan 73 miljoen euro opgehaald voor mensen met kanker. Met de opbrengsten zijn 1.400 projecten ondersteund die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Deel deze pagina: