Opname

Opname in het ziekenhuis


Plannen opname

Misschien heeft u met uw specialist al een afspraak gemaakt over de dag van de opname. Het kan ook zijn dat u op een wachtlijst staat. In dat geval wordt u vanuit het ziekenhuis gebeld over de opnamedatum.

Als u verder nog vragen hebt over uw opname in het ziekenhuis kunt u tijdens kantooruren altijd bellen naar het Centraal Planbureau. Het telefoonnummer is: (0314) 32 92 67. Of u belt naar de polikliniek die de afspraak met u heeft gemaakt. 

De opname

U wordt op de afgesproken dag verwacht in het ziekenhuis. U kunt zich melden bij de receptie bij de hoofdingang.
Als het nodig is haalt een medewerker Gastenservice of een gastvrouw u op en gaat met u naar de verpleegafdeling.

Er is ter voorbereiding een film over 'opname in het ziekenhuis' die u kunt bekijken.

Wat neemt u mee?

  • Een afsprakenkaartje voorzien van een sticker met uw correcte, actuele gegevens. Daarvoor kunt u zich wenden tot de Inschrijfbalie in de hal van het ziekenhuis. 
  • Een actueel overzicht van uw medicijnen. Dit kunt u bij uw apotheek opvragen. Als dit niet mogelijk is adviseren we u alle medicijnen in de originele verpakking mee te brengen. De specialist zal de medicijnen controleren en terug geven.De ziekenhuisapotheek zorgt ervoor dat u de medicijnen krijgt die de specialist in het ziekenhuis voorschrijft.
  • Een bloedgroepkaart als u er een heeft.
  • Een dieetlijst, als u een dieet volgt.
  • Het telefoonnummer van uw familie, buren of kennissen. In bijzondere gevallen kunnen zij dan gebeld worden.

Wij adviseren u verder het volgende mee te nemen:

  • Kleding: ondergoed, nachtkleding, kamerjas en pantoffels, maar ook gewone kleding indien u niet de hele dag in bed hoeft te liggen.
  • Goede en stevige schoenen en makkelijk zittende kleding. Dit zult u o.a. nodig hebben indien u een conditietraining of loopvaardigheidstraining moet doen.
  • Neemt u de eventuele hulpmiddelen bij het lopen eveneens mee, zoals wandelstok, rolator of looprek.
  • Toiletartikelen zoals tandenborstel, tandpasta, zeep en shampoo. Handdoeken en washandjes zijn in het ziekenhuis aanwezig.
  • Een boek of een tijdschrift en een pen.

Geld en kostbaarheden

Geld, kostbaarheden en sieraden kunt u beter niet meenemen naar het ziekenhuis. Helaas leert de ervaring dat gevaar van zoekraken of diefstal aanwezig is. Het Slingeland Ziekenhuis is een openbaar gebouw en derhalve niet aansprakelijk voor verlies, beschadiging of diefstal van uw eigendommen.

Gemengd verplegen

Om de wachttijden voor opname zo kort mogelijk te houden, past het Slingeland Ziekenhuis het systeem 'gemengd verplegen' toe. Dit betekent dat op veel afdelingen dames en heren gemengd op een kamer liggen.
Heeft u daar een bezwaar tegen? Meldt u dit dan één week voor u wordt opgenomen aan de medewerkers van het Centraal Planbureau. Zij zijn op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: (0314) 32 92 67. De medewerkers  zullen dan hun uiterste best doen u een 'niet-gemengde' kamer toe te kennen. Of dit gaat lukken, is echter niet te garanderen.

Verblijf

Meer informatie over uw verblijf op een verpleegafdelingLaatst bijgewerkt op: 21-06-2019

Deel deze pagina: