Slingeland Ziekenhuis

Seksuologie

Seksuologische hulp

De vragen en problemen waarmee u bij de seksuoloog terecht kunt zijn heel verschillend. Het kan bijvoorbeeld gaan om een gebrek of teveel aan seksuele behoefte, over opwindings- of erectieproblemen, problemen met orgasme of zaadlozing, vaginisme of pijn bij het vrijen. Dit kunnen individuele problemen zijn , maar ook gebeurt het vaak dat er relationele problemen zijn die de aanleiding zijn voor seksuele problemen. Ook daarvoor kunt u bij de seksuoloog terecht.
Uw vraag of klacht kan samenhangen met een lichamelijke aandoening waarvoor u in het Slingeland Ziekenhuis in behandeling bent.
Bij een lichamelijke aandoening kan er veel veranderen in uw leven, ook op het gebied van seksualiteit. Zowel voor u als uw partner kan dit ingrijpend zijn. U wilt bijvoorbeeld informatie over seksualiteit na een prostaatoperatie of na het verwijderen van de baarmoeder. Of u en uw partner willen graag eens praten over seksualiteit na een hartinfarct, herseninfarct of een andere lichamelijke aandoening. Dan kunt u bij de seksuoloog terecht.

Locatie

De polikliniek Seksuologie is bereikbaar via zij-ingang G. Als u het terrein van het ziekenhuis op komt bevindt de zij-ingang G zich direct aan uw rechter hand (aan de rand van het terrein).

De specialist WilBerghuis 2019

In het Slingeland Ziekenhuis werkt mevr. W. Berghuis als seksuoloog NVVS.

Wat doet de seksuoloog?

Tijdens het eerste gesprek (de intake) gaat de seksuoloog met u na wat precies uw vraag of klacht is en krijgt u zonodig informatie en advies. Samen met u en eventueel uw partner, wordt nagegaan wat nodig is om tot een gewenste oplossing te komen. Vervolgens stelt de seksuoloog samen met u een behandelplan op.
Soms geeft de seksuoloog oefeningen mee voor thuis, dit hangt af van de aard en de oorzaken van uw probleem.

Over het algemeen is de behandeling kortdurend en zal ongeveer vijf tot tien gesprekken van ongeveer een uur in beslag nemen.

De seksuoloog werkt multidisciplinair, dat wil zeggen dat er zonodig tijdens uw behandeling bij de seksuoloog, overleg is met andere hulpverleners. Ook zal, als het nodig is, de seksuoloog voorstellen om begeleiding te zoeken bij een andere hulpverlener. Dit kan zijn bij een medisch specialist, bekkenbodemtherapeut of een andere deskundige in het Slingeland Ziekenhuis.

Afspraak 

Voor een afspraak bij de seksuoloog is een verwijzing van een medisch specialist van het Slingeland Ziekenhuis nodig. Als u behoefte heeft aan een gesprek met de seksuoloog kunt u dit bespreken met uw specialist. Die kan u doorverwijzen. Het kan ook zijn dat uw arts u voorstelt om hulp te zoeken bij de seksuoloog. Na de verwijzing krijgt u van ons secretaraat de afspraak thuisgestuurd. U hoeft dus niet zelf contact op te nemen.

*Op alle diensten van het Slingeland Ziekenhuis en daaraan verbonden vrijgevestigde medisch specialisten zijn algemene betalingsvoorwaarden van toepassing. De betalingsvoorwaarden zijn verkrijgbaar bij Bureau Patiëntenvoorlichting.

Laatst bijgewerkt op: 16-09-2021

Deel deze pagina: