Slingeland Ziekenhuis

Bijeenkomst over bekkenbodemklachten op 8 oktober


Gepubliceerd op : 12-09-2018
Laatst bijgewerkt op: 12-09-2018

Op maandag 8 oktober is er in het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsavond over bekkenbodemklachten. Enkele voorbeelden van bekkenbodemklachten zijn ongewild verlies van urine of ontlasting, een moeilijke stoelgang en het gevoel hebben dat de baarmoeder, blaas of darm naar buiten zakt. Bekkenbodemklachten komen voor bij zowel mannen als vrouwen. De voorlichting vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.

Meldt u zich uiterlijk vrijdag 5 oktober aan via het aanmeldingsformulier. Telefonisch aanmelden kan via (0314) 32 96 37.

Het programma

Bekkenfysiotherapeuten Madelon Smans en Linda Vorsteveld leggen uit welke klachten mensen kunnen hebben als er problemen zijn met de bekkenbodem. Wat zijn mogelijke oorzaken en wat is eraan te doen? Zij vertellen ook welke onderzoeken worden gedaan en wat men in het ziekenhuis kan verwachten.

Erich Taubert (uroloog), Bas Wiering (chirurg) en Isabel Geerinckx (gynaecoloog) vertellen op hun beurt welke klachten zij behandelen en welke behandelmogelijkheden er zijn.

Verder kunt u stands bezoeken met hulpmiddelen die klachten kunnen verlichten. In de stand zijn ook materialen aanwezig die gebruikt worden bij diverse onderzoeken en behandelingen.

Bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit. Functioneren de bekkenbodemspieren niet goed, dan kan dat klachten veroorzaken.

Deel deze pagina: