Slingeland Ziekenhuis

Bijeenkomst over duizeligheid op 24 september


Gepubliceerd op : 28-08-2018
Laatst bijgewerkt op: 29-08-2018

Op maandag 24 september is er in het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsavond over duizeligheid. De voorlichting vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.

Meldt u zich uiterlijk vrijdag 21 september aan via het aanmeldformulier. Telefonisch aanmelden kan via (0314) 32 96 37. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Hoormij, die onder andere de belangen behartigt van mensen met evenwichtsaandoeningen, zoals de ziekte van Ménière.

Het programma

KNO-arts Sjors van Pinxteren en neuroloog George Kienstra vertellen over de mogelijke oorzaken van duizeligheid, de diverse soorten duizeligheid en de behandelmogelijkheden. Ook geven zij informatie over onderzoeken die plaatsvinden in het Duizeligheidscentrum van het Slingeland Ziekenhuis.

Verder is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Duizeligheidscentrum

In het Duizeligheidscentrum van het Slingeland Ziekenhuis werken verschillende zorgverleners met kennis van duizeligheid samen. Het team bestaat uit een KNO-arts, neuroloog, KNO-assistent en een laborant van de functieafdeling Neurologie. Door deze samenwerking is het veelal mogelijk op één dag de oorzaak van uw duizeligheid te vinden.

Duizeligheid

Duizeligheid is een onaangenaam gevoel dat soms moeilijk te beschrijven is. Er bestaan vele vormen van duizeligheid, zoals draaiduizeligheid, een licht gevoel in het hoofd, het gevoel onvast op de benen te staan en zweverigheid. Duizeligheid kan onder andere te maken hebben met het evenwichtsorgaan in het oor, de hersenen, de ogen, de spieren en pezen, de psyche en hyperventilatie.

Deel deze pagina: