Slingeland Ziekenhuis

Exposities in april en mei


Gepubliceerd op : 25-03-2019
Laatst bijgewerkt op: 25-03-2019

In de maanden april en mei exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken.


Maryan Bömer en Freddie Hooijmaaijer: sieraden in de vitrines bij de centrale hal

Maryan (Doetinchem) maakt een sieradenlijn die strak oogt met een sportieve noot. Door er een kleur of een onderbreking in te verwerken wordt het ontwerp verlevendigd. Naast het werken met zilver combineert zij dit ook met vele andere materialen.
Freddie (Doetinchem) maakt sieraden met vaak geometrische vormen. Zij laat zich inspireren door de dagelijkse dingen die zij dan vertaalt in strakke, soms ingewikkelde ontwerpen. In haar werk gebruikt zij meestal zilver, soms in combinatie met goud en stenen.
2019.sieraden


Willy van Houte: Foto's in de gang bij poliklinieken begane grond

Willy (Amsterdam) is gefascineerd door de betrokkenheid tussen mens en dier en de plaats die beide innemen in de natuur. Het erkennen van de kwaliteiten van alles wat leeft zorgt dat we niet vervreemden van elkaar. Achter de computer voegt ze beeldlagen van haar gemaakte foto’s samen, met haar gevoel als leidraad. Dierspirits zijn tot leven gekomen in haar werk. In andere foto’s blijft ruimte over voor de verbeelding en interpretatie van de waarnemer.
2019.willy van houte


Joop Klein Goldewijk: Schilderijen in de gang naar N0

Joop (Doetinchem) schildert met olieverf en met een eigen herkenbare stijl. De schilderijen die hij maakt zijn abstract en kleurrijk en met soms figuratieve elementen is het vaak vrolijk makend. Lichtstroken geven een suggestie van ronding of doorschijn en diepte. Mooi vormgegeven en gepositioneerde figuren geven een extra dimensie, maar ook voor de eigen verbeelding blijft genoeg ruimte. www.kladdergast.nl
2019.joop klein goldewijk

Fieke Jolink: Beelden in de Binnentuin

Fieke (Hummelo) heeft naast het tekenen en schilderen nog een grote passie, het driedimensionaal werken. De inspiratie haalt zij uit haar interesse in verschillende culturen, ideeën en denkbeelden van mensen. Daarnaast is de natuur een grote inspiratiebron. Het technische aspect, bijvoorbeeld wat gebeurt er met een vorm als je die sterk vergroot of hoe werk je met kleur, vindt zij intrigerend. Bezig zijn met handen en hoofd is wat zij graag doet.
www.project1art.nl
2019.fieke jolink

Deel deze pagina: