Slingeland Ziekenhuis

Exposities in het Slingeland Ziekenhuis

augustus en september 2018

Gepubliceerd op : 02-08-2018
Laatst bijgewerkt op: 02-08-2018

In de maanden augustus en september exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken. 

Davitha van de Kuilen - Schilderijen in de polikliniekgang begane grond

Davitha (Barneveld) volgde haar kunstopleiding en master kunsteducatie bij ArtEZ in Arnhem en Zwolle. Haar werk is duidelijk herkenbaar aan de unieke wijze waarop ze schilder- en druktechnieken combineert met fijn lijnenspel en helder kleurgebruik. De Veluwe is waar Davitha beweegt, tot rust komt en het leven relativeert. Terug in haar atelier probeert ze in beeld te vatten wat ze niet los kan laten. Ze zoekt grenzen op en weet daarbij altijd een perspectief te bieden van hoop en geloof. www.davitha.nl

Lia Aerts van Gestel - Keramiek in de vitrines centrale hal

Lia (Gendringen) heeft zich in de loop der jaren verschillende technieken eigen gemaakt. Het materiaal dat zij het liefst gebruikt is klei. Inspiratie kan overal opgedaan worden, bijvoorbeeld in de natuur. Ziet ze een onderwerp dat gebruikt kan worden dan komt dat te zijner tijd wel weer naar boven. Haar werk is dan ook zeer divers, van vrije expressie en beelden tot wandobjecten. Zij zegt: het is iedere keer weer een ontdekking wat er met klei gecreëerd kan worden. www.aertsvangestel.nl

Ali Kleinhuis - Schilderijen in de gang naar N0 (AOA) begane grond

Voor Ali (Alika-Art, Doesburg) is het schilderproces het werken met materialen en kleuren zonder vooropgezet plan. De verwerkte materialen en gebruikte kleuren moeten een harmonie vormen en zonder uitleg een verhaal vertellen. In de werken worden diverse materialen en lagen acryl verwerkt zodat er veel textuur en diepte ontstaat. Haar grootste inspiratiebron zijn de kleuren in de kosmos en de kleuren en texturen die ontstaan tijdens de processen van erosie, corrosie en oxidatie. Lyrisch abstracte materieschilderkunst.

Annie Wenting - Beeldhouwkunst in de binnentuin bij het restaurant

Annie (Doetinchem) kwam 10 jaar geleden in aanraking met het beeldhouwen. Na het volgen van cursussen hierin is het intussen haar grote passie geworden. Annie houdt van gestileerde en geabstraheerde vormen. Het blijft voor haar een uitdaging om uit een ruwe en harde steen iets moois te creëren. Haar motto: loslaten en ontdekken wat de mogelijkheden zijn en je overgeven aan de vorm van de steen.

2018 aug sepDeel deze pagina: