Slingeland Ziekenhuis

Exposities in het Slingeland Ziekenhuis

februari en maart 2019

Gepubliceerd op : 18-01-2019
Laatst bijgewerkt op: 04-02-2019

In de maanden februari en maart exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken.

Ton van Dijk: Beelden in de vitrines bij de centrale hal

Ton (Terborg) is erg geïnteresseerd in houdingen, bewegingen en uitdrukkingen van mensen. Hij drukte dit uit door te tekenen en portretschilderen. Sinds een aantal jaren maakt hij beelden, voornamelijk in brons en soms in keramiek. Mensen en dieren zijn daarbij meestal het onderwerp. Het vormen van bronzen beelden kent twee kanten, het creatieve deel zoals boetseren in was en het ambachtelijke werk, gieten, slijpen, afwerken en patineren. Zijn werk is vooral figuratief. www.sites.google.com/site/arttonvdijk.
2019 1.b

Ronald Lubbers: Foto's in de gang bij poliklinieken begane grond

Ronald (Giesbeek) is sinds 2011 actief als fotograaf, filmer en mediamaker. De laatste jaren heeft hij geëxperimenteerd en een techniek ontwikkeld voor het fotograferen van luchtbellen in water. De fotoserie die hij daarmee heeft gemaakt noemt hij “de lucht uit mijn longen”. Ook maakt Ronald foto`s van het eiland “de Giese kop” in Giesbeek. Sinds het ontstaan van dit eiland 4 jaar geleden maakt hij in alle seizoenen, op elk moment van de dag en onder alle omstandigheden steeds dezelfde foto. www.ronaldlubbers.nl2019 1.a

Roel Endendijk: Schilderijen in de gang naar N0

Roel (Groningen) schildert zijn onderwerpen met draden wol en katoen. Zo worden harde en technische onderwerpen of een afbeelding van een vis opeens aaibaar en zacht. De combinatie van onderwerpkeuze met de toegepaste techniek zorgt voor het beoogde effect. De beperkingen die met het materiaal en de techniek gegeven zijn, versterken het resultaat van minutieus uitgewerkte details. Deze techniek stelt hem instaat de werkelijkheid een draai te geven.
2019 1.c

Deel deze pagina: