Slingeland Ziekenhuis

Verpleegafdelingen


Leerunits

Op veel verpleegafdelingen zijn leerunits voor verpleegkundigen in opleiding. Op deze leerunit worden stagiaires opgeleid tot verpleegkundige. Het is mogelijk dat u wordt verpleegd door deze stagiaires. U herkent ze aan hun blauwe poloshirt. Ervaren verpleegkundigen begeleiden de stagiaires, zij bewaken de kwaliteit van de zorg en blijven eindverantwoordelijk voor de patiëntenzorg. De verpleegkundigen leren stagiares het vak, bijvoorbeeld hoe een infuus wordt verwisseld. De handeling kan daardoor iets langer duren. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Medewerker Gastenservice veraangenaamt verblijf

Op alle verpleegafdelingen zijn medewerkers Gastenservice werkzaam. U herkent deze medewerkers aan de paars-witte poloshirts.

De medewerkers Gastenservice komen met regelmaat bij de patiënten langs op de kamer en zijn aanspreekpunt voor gastvriendelijke dienstverlening. Zij zorgen voor een veilige, hygiënische en aangename omgeving voor de patiënt gedurende het gehele verblijf in het Slingeland Ziekenhuis. De medewerker Gastenservice voorziet de patiënt van eten en drinken, haalt indien gewenst een krant of kan een andere boodschap verzorgen. De medewerker ondersteunt de collega’s op de verpleegafdeling, waardoor de verpleegkundigen meer tijd en ruimte hebben voor de verpleegkundige zorg.
Laatst bijgewerkt op: 16-06-2020

Deel deze pagina: