Vrijwilligers

Vrijwilligers

Belangrijke bijdrage aan gastvrijheid

In het Slingeland werken veel vrijwilligers en daar zijn we enorm blij mee. De vrijwilligers werken op diverse afdelingen in het ziekenhuis en zij leveren zo op diverse gebieden een belangrijke bijdrage aan de gastvrijheid en de service in de zorg. Op deze manier kunnen extra diensten worden verleend.
Vrijwilligers worden ingezet op de volgende gebieden:

Interesse?

Op dit moment heeft het ziekenhuis voldoende vrijwilligers, en nemen we geen nieuwe vrijwilligers aan. 
De coördinator vrijwilligerswerk mevr. Beeftink is bereikbaar op telefoonnummer: (0314) 32 98 94, email: t.beeftink@slingeland.nl.

Vrijwilliger poliklinieken en verpleegafdelingen

Vrijwilligers begeleiden patiënten op enkele verpleegafdelingen. Vrijwilligers zijn in het ziekenhuis tevens beschikbaar als gastvrouw of -heer om patiënten en bezoekers de weg te wijzen of te begeleiden naar de poliklinieken. Soms biedt de vrijwilliger ondersteuning aan de afdelingsecretaresses. Elke morgen serveren vrijwilligers koffie en thee op de poliklinieken.

Vrijwilliger geestelijke verzorging

Vrijwilligers van de Geestelijke Verzorging brengen op zondag patiënten van de verpleegafdelingen naar de pastorale vieringen in het ziekenhuis. De vrijwilligers bereiden de vieringen voor en assisteren bij de kerkdienst.

Vrijwilliger Kinderdagverpleging

Op de Kinderdagverpleging werken ook vrijwilligers. Zij begeleiden kinderen en hun ouders/ verzorgers naar de operatiekamer. De vrijwilligers op de Kinderdagverpleging moeten allemaal over relevante werkervaring en/of opleiding beschikken om op deze afdeling te kunnen werken.

Vrijwilliger kinderboerderij

Er zijn ook vrijwilligers werkzaam op de kinderboerderij van de Kinderafdeling. Zij verzorgen alle dagen van de week de dieren.

Vrijwilliger shuttle-service

De shuttle-service rijdt dagelijks op het terrein van het Slingeland en begeleidt patienten en bezoekers van de hoofdingang naar het parkeerterrein en vice versa.

Vrijwilliger patiëntenbibliotheek

Vrijwilligers van de patiëntenbibliotheek bezoeken een keer per week de verpleegafdelingen. Hierbij geven ze de patienten de gelegenheid om vanuit een boekenkar lectuur te lenen en te lezen.

Vrijwilligers centrale hal

In de centrale hal van het Slingeland Ziekenhuis zijn vrijwilligers actief die patiënten ontvangen, bezoekers de weg wijzen, hulp bieden met het regelen van een taxi of begeleiden naar de poliklinieken etc.

Vrijwilligers kunstcommissie

In de centrale hal en de gangen van het ziekenhuis zijn verschillende kunstwerken te bezichtigen. De vrijwilligers die werkzaam zijn bij de kunstcommissie zorgen ervoor dat de verschillende kunstenaars de mogelijkheid krijgen werk ten toon te stellen voor bezoekers en patiënten van het ziekenhuis.

Vrijwilligers handmassage

Patiënten die zijn opgenomen in het Slingeland Ziekenhuis of een behandeling ondergaan, hebben in sommige gevallen behoefte aan een luisterend oor, betrokkenheid en aandacht. Deze ondersteuning wordt o.a. gegeven door vrijwilligers. Om hierin nog iets extra’s te bieden wordt op een aantal afdelingen handmassage aangeboden. Het doel is om bijdragen aan het herstel en welbevinden van de patiënt. Het betreft ontspannende handmassage (niet therapeutisch).

Vrijwilligersteam Geriatrie voor het bezoeken en activeren van ouderen

Het vrijwilligersteam van de Geriatrie bezoekt en activeert kwetsbare ouderen tijdens een ziekenhuisopname met als doel complicaties, langere opnameduur en onnodig functieverlies te voorkomen. Het team zoekt vrijwilligers die gastvrij zijn en goed kunnen communiceren en samenwerken. Heeft u een vriendelijke en open houding, bent u flexibel en fysiek belastbaar, kunt u solistisch werken en wilt u zich tenminste voor een half jaar binden aan het project? Neem dan contact op met Tanja Beeftink, per email t.beeftink@slingeland.nl of telefonisch op maandag, woensdag of vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur via (0314) 329894.

Film over vrijwilligers in het Slingeland Ziekenhuis
 


Laatst bijgewerkt op: 14-09-2021

Deel deze pagina: