Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Slingeland Ziekenhuis opent externe Polikliniek Vaatchirurgie in Groenlo

Gepubliceerd op: 10 juni 2021

Slingeland Ziekenhuis opent op 1 juli een tweede Polikliniek Vaatchirurgie in Gezondheidscentrum Den Papendiek in Groenlo. Daarmee wordt het mogelijk om de huidige behandeling van vaatpatiënten uit de Oost-Achterhoek op vertrouwde wijze te kunnen voortzetten. De vaatchirurgen starten de externe polikliniek omdat de samenwerking met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk op 1 juli stopt.
 
Er is gekozen voor Groenlo zodat de patiënten dichtbij huis de (specialistische) zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben. Het gaat hier immers om veelal kwetsbare ouderen die vaak minder mobiel zijn en bovendien veel waarde hechten aan de opgebouwde persoonlijke relatie met hun behandelend arts uit het Slingeland Ziekenhuis. Met de tweede polikliniek geven de vaatchirurgen gehoor aan de wens van een deel van de huidige vaatpatiënten om in de Achterhoek behandeld te kunnen blijven worden.

Waarborgen toekomstbestendige zorg dichtbij

Het Slingeland Ziekenhuis zet zich dagelijks volop in om samen met anderen concreet bij te dragen aan een langer, gelukkig en gezond leven voor alle inwoners in de Achterhoek, zoals ook in de Regiovisie Achterhoek 2030 staat omschreven. Zoals bekend heeft onze regio te maken met verschillende uitdagingen, zoals vergrijzing, verminderde mobiliteit, naar verhouding meer chronisch zieken en vaatchirurgische patiënten. Het waarborgen van toegankelijke, betaalbare en kwalitatief hoogwaardige zorg, in samenwerking met verschillende partners, is daarom van essentieel belang.

Anderhalvelijnszorg

Het Slingeland Ziekenhuis werkt steeds intensiever samen met huisartsen, thuiszorgorganisatie en paramedici (‘anderhalvelijnszorg’), waardoor zij de regie kunnen houden en sneller kunnen beschikken over diagnoses en adviezen. Door laagdrempelige zorg slim te organiseren, creëren we met elkaar kortere lijnen, korte wachttijden, goede informatie-uitwisseling, de juiste zorg op de juiste plaats, een daling van de zorgkosten en bovenal een grotere patiënttevredenheid. Zo behouden we gezamenlijk optimale zorg in de Achterhoek.

Nauwe samenwerking en ondersteuning

De vier vaatchirurgen van het Slingeland Ziekenhuis streven ernaar de vaatchirurgische zorg dichtbij de inwoners van de Achterhoek en Liemers aan te kunnen blijven bieden. Daarnaast willen ze huisartsen meer kunnen ontzorgen en samen met de eerste lijn de zorg verder optimaliseren op het gebied van diagnostiek, aanvullend vaatonderzoek, wondbehandeling en periodieke controles.

Laatst bijgewerkt op: 15 oktober 2021

Direct naar

geen-handen-schudden-1.jpg
Blijvende maatregelen in het Slingeland om verspreiding van luchtweginfecties te voorkomen