Bloedafname

Bloedafname-locaties in de regio

Voor bloedafname en het inleveren van urine.

Kies hier uw bloedafname-locatie.

Kies uw plaats

 

 • De bloedafname-locaties en openingstijden veranderen regelmatig in verband met coronamaatregelen. De locaties en openingstijden op de aanvraagformulieren kunnen daarom afwijken van de actuele locaties en openingstijden. De locaties en openingstijden op deze website zijn actueel.
 • Patiënten van de Trombosedienst moeten altijd voor 11.30 uur bloed laten afnemen. In het weekend kan men geen bloed laten afnemen voor de Trombosedienst.
 • Moet er bij uw kind bloed worden afgenomen? Dan vragen wij u naar het Laboratorium Afname in het Slingeland Ziekenhuis te gaan. Hier is een speciale kinderkamer ingericht en is er meer tijd voor de bloedafname.

 

Maatregelen in verband met coronavirus als u komt bloedprikken

Houdt u rekening met de volgende punten:
 • Wilt u komen bloedprikken, bijvoorbeeld voor uw (half)jaarlijkse controle? Bekijk de pagina ‘Maatregelen met betrekking tot het coronavirus’ voor de actuele informatie in ons ziekenhuis.

 • Kom geen bloedprikken in de volgende gevallen:
  • U heeft coronaklachten en u heeft zich niet laten testen.
  • U bent in de afgelopen 7 dagen positief getest op corona.
  • U heeft in de afgelopen 10 dagen nauw contact gehad met iemand die corona heeft. Ook als u zelf na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met het ziekenhuis.
  • U bent 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was. Ook als u zelf na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met het ziekenhuis.
Overleg in deze gevallen met uw behandelaar of de bloedafname noodzakelijk is. Indien er noodzaak is, kan de behandelaar een verzoek voor thuisprikken indienen. Bent u patiënt van de Trombosedienst? Neem dan in bovengenoemde gevallen voordat u gaat prikken contact op met de trombosedienst.
   
 • Gaat u bloedprikken bij een bloedafnamelocatie in de regio? Neem uw eigen mondkapje mee. Wij adviseren u in ieder geval een mondkapje te dragen tijdens de bloedafname.
 • Wend uw gezicht af tijdens de bloedafname.
 • Neem alleen een begeleider mee als dat echt nodig is. Kinderen mogen altijd een begeleider meenemen.
 • Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen.
 • Verder gelden de richtlijnen van het RIVM.
Wanneer u gebruik maakt van één van de bloedafname-locaties in de regio, heeft u een aanvraagformulier van uw (huis)arts nodig, waarop uw gegevens volledig zijn ingevuld.

Het is belangrijk dat u bloed laat afnemen op de door ons aangegeven locaties. Dan bent u verzekerd dat al uw uitslagen in uw patiëntendossier van het Slingeland Ziekenhuis worden opgenomen (Mijn Slingeland). Bij een afspraak op de polikliniek of een ziekenhuisopname zijn uw gegevens direct ter inzage beschikbaar voor de behandelend specialist.
 

Gebruik van overgebleven lichaamsmateriaal als bloed en urine

Wetenschappelijk onderzoek op lichaamsmateriaal zoals bloed en urine is nodig voor een voortdurende verbetering van de gezondheidszorg. Lichaamsmateriaal dat na analyse overblijft kan voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt worden. Dit gebeurt op anonieme wijze, dat wil zeggen dat er niet meer kan worden nagegaan van wie het materiaal afkomstig is.
Als u bezwaar heeft tegen het gebruik van uw lichaamsmateriaal voor wetenschappelijke of kwaliteitsdoeleinden, kunt u dit kenbaar maken bij de bloedafname of het inleveren van materiaal. Bezwaar hoeft u maar één keer te maken, dit geldt dan voor alle toekomstige bloedafnames en inleveringen van materiaal. Voor meer informatie zie: Medische laboratoria


Deel deze pagina: