Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Bloedafname-locaties in de regio

voor bloedprikken en het inleveren van urine

Kies uw bloedafname-locatie
Gepubliceerd op: 21 juli 2021

Algemeen

Wanneer u bent doorverwezen door uw arts voor bloedafname dan kunt u daarvoor terecht bij het Laboratorium Afname in het Slingeland Ziekenhuis of bij de afnamepunten (prikposten) in de regio. 

Houd rekening met:

  • De locaties en openingstijden op de aanvraagformulieren kunnen afwijken van de actuele locaties en openingstijden. De locaties en openingstijden op deze website zijn actueel.
  • Patiënten van de Trombosedienst moeten altijd voor 11.30 uur bloed laten afnemen. In het weekend kan men geen bloed laten afnemen voor de Trombosedienst.
  • Wanneer u gebruikmaakt van één van de bloedafname-locaties in de regio, heeft u een aanvraagformulier van uw (huis)arts nodig, waarop uw gegevens volledig zijn ingevuld. Neem deze mee naar de bloedafname. Als u een digitaal aanvraagformulier heeft gekregen van uw (huis)arts, kunt u de barcode op uw telefoon laten zien. 
  • Neem uw legitimatiebewijs mee.
  • Het is belangrijk dat u bloed laat afnemen op de door ons aangegeven locaties. Dan bent u verzekerd dat al uw uitslagen in uw patiëntendossier van het Slingeland Ziekenhuis worden opgenomen (Mijn Slingeland). Bij een afspraak op de polikliniek of een ziekenhuisopname zijn uw gegevens direct ter inzage beschikbaar voor de behandelend specialist.
  • Moet er bij uw kind bloed worden afgenomen, dan vragen wij u naar het Laboratorium Afname in het Slingeland Ziekenhuis te gaan. Hier is een speciale kinderkamer ingericht en is er meer tijd voor de bloedafname. Bloedafname kan voor een kind een stressvolle ervaring zijn. Zorgverleners kunnen met goed gekozen woorden veel angst, pijn en stress voorkomen. Ook ouders kunnen met positieve taal hun kinderen helpen. In de folder Helpend Taalgebruik leest u hier meer over. 
  • Wilt u bloed laten afnemen voor de NIPT? Ga dan naar Laboratorium Afname in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem of naar onze afnamelocatie in Vorden. Dit kan niet bij de andere locaties. 

Griep, corona of verkoudheidsverschijnselen

  • Heeft u corona en moet u bloed laten prikken? Overleg met uw behandelaar of de bloedafname noodzakelijk is of uitgesteld kan worden. Indien er noodzaak is, kan de behandelaar een verzoek voor thuisprikken indienen. Bent u patiënt van de Trombosedienst? Neem dan in bovengenoemde gevallen voordat u gaat prikken contact op met de Trombosedienst.
  • Als u verkouden bent, corona of griepverschijnselen heeft, raden wij u aan een mondneusmasker te dragen. Neem dit zelf mee naar de bloedafnamelocatie.
  • Houdt u zich aan de geldende hygiëneregels op de betreffende locatie.

 

 

Gebruik van overgebleven lichaamsmateriaal als bloed en urine

Wetenschappelijk onderzoek op lichaamsmateriaal zoals bloed en urine is nodig voor een voortdurende verbetering van de gezondheidszorg. Lichaamsmateriaal dat na analyse overblijft kan voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt worden. Dit gebeurt op anonieme wijze, dat wil zeggen dat er niet meer kan worden nagegaan van wie het materiaal afkomstig is.
Als u bezwaar heeft tegen het gebruik van uw lichaamsmateriaal voor wetenschappelijke of kwaliteitsdoeleinden, kunt u dit kenbaar maken bij de bloedafname of het inleveren van materiaal. Bezwaar hoeft u maar één keer te maken, dit geldt dan voor alle toekomstige bloedafnames en inleveringen van materiaal.
Voor meer informatie zie: Medische laboratoria

Laatst bijgewerkt op: 16 juli 2024

Direct naar

2024-dec-crea-juul.png
Exposities in december 2024 en januari 2025