Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Snel en makkelijk contact met zorgverleners dankzij BeterDichtbij app

Gepubliceerd op: 28 juni 2024

Sinds de zomer van 2023 werken steeds meer poliklinieken van het Slingeland Ziekenhuis met de BeterDichtbij app. Door middel van deze app kunnen patiënten en zorgverleners snel en gemakkelijk met elkaar beeldbellen of chatten. Heel laagdrempelig én persoonlijk. Bovendien bespaart het tijd, doordat patiënten voor een korte afspraak niet meer naar het ziekenhuis hoeven te komen. De eerste ervaringen met de app zijn goed. Het doel is daarom dat alle poliklinieken eind 2024 met BeterDichtbij werken. 

Beeldbellen of chatten met de BeterDichtbij app is heel eenvoudig. Patiënten worden – wanneer hun e-mailadres bij ons geregistreerd staat – door een medewerker van de poli uitgenodigd om de app te installeren. Na installatie van de app kan de patiënt direct contact opnemen met een zorgverlener. Andersom kan de patiënt vanaf dat moment ook gebeld worden door een zorgverlener uit het ziekenhuis. 

Beeldbellen en berichten sturen

’s Avonds op de bank, na het ontbijt aan tafel of in de pauze tijdens het werk: een berichtje sturen naar je zorgverlener met de BeterDichtbij app kan altijd. Ook kunnen bepaalde fysieke consulten vervangen worden door een beeldbelafspraak, waardoor patiënten niet voor iedere korte afspraak naar het ziekenhuis hoeven te komen. Bovendien stuurt de app berichten ter voorbereiding van de afspraak, waardoor de patiënt beter voorbereid het gesprek ingaat. Vragen die in de chat gesteld zijn en de antwoorden daarop blijven bewaard in de BeterDichtbij app.  De patiënt heeft de informatie dus altijd bij de hand en kan deze op elk moment nalezen.

Digitale zorg in het Slingeland

Ook in het Slingeland Ziekenhuis wordt de zorg steeds digitaler. Dat levert voordelen op voor patiënt en zorgverlener. Benieuwd wat u de komende maanden van ons kunt verwachten? Bekijk dan hieronder de afbeelding. Op de pagina ‘digitale zorg’ leest u hier meer over.

Meer weten?

Meer weten over BeterDichtbij? Bekijk de pagina BeterDichtbij voor alle informatie.
 
 

Laatst bijgewerkt op: 02 juli 2024

Direct naar

waarschuwing3.jpg
Zorg in het ziekenhuis is volledig opgestart na ICT-storing