Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Sterftecijfers Slingeland

Gepubliceerd op: 06 oktober 2020

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent in opdracht van Dutch Hospital Data voor ieder ziekenhuis een sterftecijfer: de Hospital Standardised Mortality Ratio (HSMR) genoemd. De norm ligt op 100 en hoe meer het HSMR-cijfer daaronder blijft hoe beter. 

De HSMR is een indicator die de sterfte in een ziekenhuis vergelijkt met de landelijk gemiddelde ziekenhuissterfte, rekening houdend met relevante kenmerken van de patiënten en de opnamen. Landelijk gezien is de HSMR gemiddeld 100. Hoe meer het HSMR-cijfer daaronder blijft hoe beter. 

Meer informatie:
Volledige rapport sterftecijfers (HSMR en SMR's) van het Slingeland Ziekenhuis 2018 - 2020

 

HSMR Slingeland

De HSMR van de Nederlandse ziekenhuizen varieert in 2020 van 68 tot 132. De HSMR van het Slingeland ziekenhuis is 92; het 95%-betrouwbaarheidsinterval is 81–103. Dat betekent dat de HSMR van het Slingeland Ziekenhuis voor 2020 niet significant afwijkt van het landelijk gemiddelde.
  
De HSMR van de Nederlandse ziekenhuizen varieert in de periode 2018-2020 van 66 tot 118. De HSMR van het Slingeland Ziekenhuis over deze periode is 91; het 95%-betrouwbaarheidsinterval is 86–97; Dat betekent dat de HSMR van het Slingeland Ziekenhuis voor de genoemde periode statistisch significant lager is dan het landelijk gemiddelde.

SMR Slingeland

De SMR (gestandaardiseerde sterftecijfers voor specifieke diagnose- en patiëntengroepen) is in 2020 en/of in de driejaarsperiode 2018-2020 bij de volgende (hoofdclusters van) diagnosegroepen en/of patiëntengroepen in het Slingeland Ziekenhuis significant lager dan het landelijk gemiddelde:

  • Nieuwvormingen (hoofdcluster)
  • Leeftijdscategorie 85 jaar en ouder
  • Mannen
  • Niet-acute opnamen

Wat doet het Slingeland Ziekenhuis met de sterftecijfers

Voor het Slingeland Ziekenhuis is het sterftecijfer een indicatie voor de kwaliteit van zorg. Alle sterftegevallen worden geëvalueerd. Acties ter verbetering worden opgepakt volgens vaste werkwijze. Het Slingeland Ziekenhuis werkt doorlopend aan het verbeteren van werkwijzen en patiëntenzorg. 

Aanvullende informatie

Het Slingeland Ziekenhuis heeft de ambitie een ‘glazen ziekenhuis’ te zijn. Dit houdt mede in dat er transparantie is over cijfers rondom kwaliteit en veiligheid. Sterftecijfers vallen daar ook onder. Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites: 

Laatst bijgewerkt op: 11 oktober 2021

Direct naar

stoptober1.jpg
Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober