Overslaan en naar de inhoud gaan
search

270 nieuwe bedden voor het Slingeland Ziekenhuis

Gepubliceerd op: 08 april 2024

Het Slingeland Ziekenhuis heeft 270 nieuwe bedden aangeschaft. Daarmee worden alle reguliere patiëntbedden in het ziekenhuis vervangen. De nieuwe bedden bieden meer ondersteuning en comfort voor zowel patiënt als medewerker. 

Comfort en gebruiksgemak

Het nieuwe bed (de Essenza300 van het merk Linet) kwam na een grondige selectie als beste uit de test voor het Slingeland:

  • Het bed geeft ondersteuning bij het zelfstandig opstaan, dankzij de zogenaamde mobilift (een verstelbare hendel als extra steun bij het opstaan).
  • Patiënten kunnen heel gemakkelijk en comfortabel in iedere zit- en ligstand worden gezet.
  • Het bed heeft een gebruiksvriendelijke bediening, met knopjes aan de binnenzijde van het bed (aan beide zijden) én een afstandsbediening.
  • In het donker biedt het bed nachtverlichting, zodat patiënten ook ’s nachts veilig in en uit bed kunnen stappen.
  • Het bed heeft een vijfde wiel, waardoor het bed beter wendbaar is en patiënten soepel verplaatst kunnen worden.

Flinke operatie

De komende twee weken, tot en met 18 april, worden de nieuwe bedden geleverd. Het vervangen van alle oude bedden is een flinke operatie. Iedere dag komen er zo’n 50 nieuwe bedden per vrachtwagen naar ons ziekenhuis toe. De bedden worden vervolgens één voor één uitgepakt, getest op techniek en schoongemaakt. Vervolgens worden de bedden zoveel mogelijk naar de voorraadplekken van de afdelingen gereden. De 50 oude bedden worden iedere dag ook weer uit het ziekenhuis afgevoerd. 

Oude bedden naar goede doelen

De oude bedden worden opgehaald door het transportbedrijf Vidotrans. Zij brengen de bedden naar een grote opslag, waar zij de bedden vervolgens schoonmaken en zo nodig repareren. Vanuit daar kunnen de bedden worden ingezet bij bijvoorbeeld grote rampen of goede doelen. Inmiddels heeft Vidotrans op deze manier honderden medische projecten ondersteund in meer dan 70 verschillende landen, bijvoorbeeld in Mosul (Irak) waar een noodkliniek werd opgezet.

Laatst bijgewerkt op: 08 april 2024

Direct naar

keuken1-klein.jpg
Hernieuwde samenwerking Huuskes als leverancier patiëntenvoeding