Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Accreditatie

Gepubliceerd op: 04 oktober 2021

Nederlandse ziekenhuizen moeten beschikken over een keurmerk voor het veiligheidsmanagementsysteem. Het Slingeland Ziekenhuis heeft een keurmerk van Qualicor Europe, het belangrijkste kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. De auditoren van Qualicor komen periodiek toetsen of  het ziekenhuis voldoet aan de landelijke eisen voor patiëntveiligheid.

In mei 2023 is het ziekenhuis opnieuw getoetst met positief resultaat. Deze accredidatie is tot 2028 geldig.

Via accreditatie wil Qualicor Europe ziekenhuizen stimuleren om de kwaliteit van de organisatie van de patiëntenzorg te verbeteren en te borgen. Het instituut toetst of onze organisatie zó is ingericht, dat er aantoonbaar goede kwaliteit van zorg wordt voort gebracht. Dat wil zeggen dat bij herhaling de juiste en dezelfde methoden en handelwijzen worden toegepast en dat er sprake is van een herkenbare verbetercultuur. Deze accreditatie is dan ook hét kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen.

Het Slingeland Ziekenhuis stapt over naar een nieuwe audit-systematiek voor accreditatie bij Qualicor, de zogenaamde sequentials. Er zullen in de komende vijf jaar drie kleinere audits plaats gaan vinden. Dit past goed bij onze ambitie om continu te verbeteren en het dus elke dag weer iets beter te doen.

Laatst bijgewerkt op: 19 januari 2024

Direct naar

Ingang Spoedeisende Hulp
Zaterdag 2 maart oefent het Slingeland crisissituatie met lotusslachtoffers