Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Accreditatie

Gepubliceerd op: 04 oktober 2021

Nederlandse ziekenhuizen moeten sinds 31 december 2012 beschikken over een keurmerk voor het veiligheidsmanagementsysteem. Het Slingeland Ziekenhuis heeft een keurmerk van het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ)/Qualicor. De auditoren van Qualicor komen periodiek toetsen of  het ziekenhuis voldoet aan de landelijke eisen voor patiëntveiligheid.

In november 2019 is het ziekenhuis opnieuw getoetst met positief resultaat.

Via accreditatie wil Qualicor Europe ziekenhuizen stimuleren om de kwaliteit van de organisatie van de patiëntenzorg te verbeteren en te borgen. Het instituut toetst of onze organisatie zó is ingericht, dat er aantoonbaar goede kwaliteit van zorg wordt voort gebracht. Dat wil zeggen dat bij herhaling de juiste en dezelfde methoden en handelwijzen worden toegepast en dat er sprake is van een herkenbare verbetercultuur. Deze accreditatie is dan ook hét kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen.

Het Slingeland Ziekenhuis maakt gebruik van nieuwe mogelijkheden voor accreditatie bij Qualicor. In plaats van één grote audit in de vier jaar is nu gekozen voor drie kleinere audits in vijf jaar. 

Laatst bijgewerkt op: 13 januari 2023

Direct naar

geen-handen-schudden-1.jpg
Blijvende maatregelen in het Slingeland om verspreiding van luchtweginfecties te voorkomen